Τρίτη 10.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Διαβεβαιώσεις Στουρνάρα για τις καταθέσεις

06.03.2015
Αθήνα

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις τράπεζες και τις καταθέσεις παρείχε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το πρωί της Παρασκευής.

Ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι το Eurogroup της Δευτέρας πρέπει να είναι επιτυχημένο και σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση εργάζεται άοκνα προκειμένου να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλαδας δήλωσε ότι ενημέρωσε την κυβέρνηση για τη συνεδρίαση και τις αποφάσεις της ΕΚΤ και διαμήνυσε ότι το επόμενο Eurogroup πρέπει να είναι επιτυχημένο.

«Υπάρχει απόλυτη στήριξη για τις ελληνικές τράπεζες, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, οι τράπεζες είναι και επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και διασφαλίστηκε η ρευστότητά τους, άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Στα γενικότερα θέματα, η Τράπεζα της Ελλάδος, συνδράμει το κυβερνητικό έργο, το συνδράμει βεβαίως μέσα στο πλαίσιο της συνθήκης και όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη συνθήκη.

»Έχει πολύ μεγάλη σημασία το επόμενο Eurogroup να είναι πετυχημένο και δουλεύουμε όλοι προς την κατεύθυνση αυτήν» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.

«Με διαβεβαίωσε τόσο ο πρωθυπουργός όσο και το οικονομικό επιτελείο ότι τις επόμενες τρεις μέρες εργάζονται άοκνα, ώστε τη Δευτέρα να υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα» κατέληξε ο Γ.Στουρνάρας.

Newsroom ΔΟΛ