Τετάρτη 08.04.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μένουν οι τελευταίες κινήσεις στη σκακιέρα…

15.06.2015

Αποφασισμένος να λάβει όλες εκείνες τις ιστορικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν στη λύση του ελληνικού ζητήματος είναι ο Αλέξης Τσίπρας αρνούμενος να υποκύψει σε πιέσεις “δανειστών” και άλλων που στόχο έχουν την υποταγή του…”εν μέρει κομμουνιστή” και της κυβέρνησής του.

Άλλωστε το γεγονός ότι σε αυτή την κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων ηγείτο ο “μετριοπαθής” αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και όχι ο “σκληρός” υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και παρ΄ όλα αυτά οι “δανειστές” παρέμειναν ακλόνητοι στις “παράλογες απαιτήσεις” τους, επιβεβαιώνει τις πραγματικές προθέσεις τους συνολικά έναντι της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη με νωπή τη λαϊκή εντολή να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος με βάση τις προεκλογικές και προγραμματικές δεσμεύσεις και αν χρειαστεί εθνική συναίνεση και συνεννόηση αυτή θα την δώσουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες ή ακόμη και ο ίδιος ο λαός είτε με δημοψήφισμα είτε με εκλογές και όχι η “καμαρίλα” των “θεσμών” και των συμμάχων τους εντός της Ελλάδας.

Η δήλωση του κ. Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών είναι αποκαλυπτική των προθέσεων του πρωθυπουργού καθώς αναδεικνύει τις “πολιτικές σκοπιμότητες” που κρύβονται πίσω από την διαπραγμάτευση, αλλά και το “ζήτημα δημοκρατίας” που τίθεται εκ των πραγμάτων όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά συνολικά για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον της χώρας και της κυβέρνησης Τσίπρα και το ζητούμενο είναι ποιες μπορεί να είναι οι αντοχές του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι σε μια ευρωζώνη που δείχνει τα δόντια της και στις αγορές εντός και εκτός Ελλάδας που έχουν αρχίσει να χάνουν τη υπομονή τους.

Οι στιγμές όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ιστορικές και το “βαρύ φορτίο” δεν αφορά πλέον μόνο τη Ελλάδα αλλά συνολικά την Ευρώπη αν δεν προσχωρήσει τον ρεαλισμό και τις βασικές αρχές της ΕΕ περί αλληλεγγύης και καλόπιστης συνεργασίας.