Τρίτη 25.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ στις Βρυξέλλες

22.04.2015
Ένα μήνα μετά τη μαραθώνια συνάντηση των δύο ηγετών στο Βερολίνο, ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ έκλεισαν νέο ραντεβού για αύριο, Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Για το Μέγαρο Μαξίμου η νέα συνάντηση αποτελεί μία θετική εξέλιξη. Οπωσδήποτε μία νέα συνάντηση με τον ισχυρό παίκτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμάται ότι μπορεί να δώσει νέα ώθηση στη διαπραγμάτευση και ενδεχομένως να επισπεύσει και το κλείσιμο της συμφωνίας, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Το ραντεβού των δύο ηγετών οριστικοποιήθηκε την Τρίτη με το Μέγαρο Μαξίμου να τονίζει ότι ήταν κοινή επιθυμία Ελλάδας και Γερμανίας, δεδομένου ότι οι δύο πλευρές συντηρούν έναν καλό δίαυλο επικοινωνίας με τακτική επικοινωνία των διπλωματικών γραφείων Τσίπρα και Μέρκελ.

Υπήρξε αμοιβαία βούληση Τσίπρα-Μέρκελ για τη συνάντηση στις Βρυξέλλες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο Mega.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός θα τηρήσει την ίδια στάση που κρατά σε όλες τις επαφές του με τους ξένους ηγέτες σε σχέση με όλα όσα πάγια θέτει η Ελλάδα για αμοιβαία επωφελή λύση. «Πρέπει να βρεθεί γρήγορα λύση. Δεν μπορούν να σέρνουν μια τέτοια λύση και να κατηγορούν την Ελλάδα για καθυστέρηση» ανέφερε ο κ.Σακελλαρίδης.

Το ραντεβού στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό έκλεισε έπειτα από επικοινωνία του διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού Βαγγέλη Καλπαδάκη, που ήταν παρών και στη συνάντηση του Βερολίνου και του υπευθύνου για ευρωπαϊκά θέματα της Ανγκελα Μέρκελ, Μέγιερ-Λαντρούτ.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας να εμφανιστεί σωστά προετοιμασμένος ενώπιον της γερμανίδας καγκελαρίου και για αυτό το λόγο όλη η σημερινή ημέρα στο Μαξίμου θα αναλωθεί στην ενημέρωση του πρωθυπουργού για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Ήδη ο κ. Τσίπρας έχει συναντηθεί με τον Γιάνη Βαρουφάκη μετά το τελευταίο ταξίδι του υπουργού Οικονομικών στην Ουάσιγκτον και τα πιεστικά μηνύματα που κόμισε από το ΔΝΤ αλλά και από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για επιτάχυνση της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης, ενώ εντός της ημέρας θα ενημερωθεί για τα βήματα που έχουν συντελεσθεί στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του Brussels Group όπου έχει διαπιστωθεί μία πρώτη προσέγγιση στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Newsroom ΔΟΛ