Δευτέρα 02.10.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τσίπρας από Λάρισα: Η ΝΔ έχει πρόγραμμα απάτη

10.06.2023

Μπροστά στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο της Λάρισας στη συμβολή των οδών Πατρόκλου και Παπαναστασίου μιλά ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ανέφερε πως το πρόγραμμα Μητσοτάκη δεν περιλαμβάνει αυξήσεις μισθών, φοροελαφρύνσεις και ενίσχυση της Υγείας και της Παιδείας. και αυτό γιατί δεν προβλέπεται από το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατέθεσε η απερχόμενη κυβέρνηση στις Βρυξέλλες.

«Οι μάσκες έπεσαν» είπε αναφορικά με το κρυφό σχέδιο της ΝΔ για τον τομέα της υγείας ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λάρισα, κατηγορώντας την παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αδιαφορεί για την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας.

«Ζούμε σε ημέρες απολύτης κατάρρευσης του ΕΣΥ» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος όχι μόνο μίλησε για τους τρεις θανάτους που προκλήθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες λόγω της έλλειψης ασθενοφόρων, αλλά και στις εξωφρενικές δηλώσεις του στελέχους της ΝΔ Σπύρου Πνευματικού που έκανε λόγο για διαλογή ασθενών «λόγω κόστους».

Τσίπρας για Πνευματικό: «Δεν ήταν ατυχής δήλωση, ούτε η κακιά στιγμή»

«Αυτή είναι η κρυφή ατζέντα της ΝΔ για τη δημόσια υγεία» είπε, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή είχε εξαγγέλλει τη στρατηγική της ΝΔ για σύμπραξεις του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας.

«Τι διαφορετικό είπε ο κ. Πνευματικός;» διερωτήθηκε σκωπτικά ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε «ότι το κράτος δεν γίνεται να δαπανά λεφτά την δημόσια υγεία επειδή είναι ακριβή» επισήμανε, διευκρινίζοντας πως αυτή η δήλωση δεν ήταν «ατυχής» ούτε «η κακιά στιγμή» αλλά φανέρωσε την κρυφή ατζέντα της ΝΔ, που δεν είναι άλλη από το να μετατρέψει το χώρο της υγείας σε ένα πεδίο κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας, βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ανέφερε μάλιστα πως χρειάστηκαν 24 ολόκληρες ώρες εώς ότου βγει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και αφού είχαν γίνει ήδη δύο παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, έχει φτάσει στο σημείο να κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιωτικής δαπάνης σε σχέση με την υπόλοιπη Εύρωπη, ενώ αναφέρθηκε «στα πεπραγμένα» της ΝΔ τα τελευταία τέσσερα χρόνια: Πάνω από 300 προσλήψεις διασωστών έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπό τη μέγγενη των μνημονίων, ενώ επί ημερών ΝΔ αποχώρησαν 560 χωρίς να γίνει ούτε μια πρόσληψη. Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής υπήρχαν 84 ασθενοφόρα, ενώ σήμερα υπάρχουν μόνο 52 ανάφερε ενδεικτικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν είχαν κανένα δημοσιονομικό περιορισμό όπως εμείς. Δεν τους έφταναν τα χρήματα;» διερωτήθηκε, επισημαίνοντας πως «δεν τους ενδιαφέρει η δημόσια υγεία» παρά να μετατραπεί σε ένα ακόμα εμπόρευμα κερδοσκοπίας και συμφερόντων, την ίδια δηλαδή στρατηγική που εφαρμόζει -όπως είπε- η ΝΔ και για άλλα αγαθά όπως η ενέργεια, η παιδεία και το νερό.

Ειδικά για την υγεία ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην απαξίωση του ΕΣΥ διότι στόχος της ΝΔ είναι η παράδοσή της στα ιδιωτικά συμφέροντα

Eπίσης αναφέρθηκε στη λεηλασία του εισοδήματος του μέσου νοικοκυριού με την ακρίβεια και τη διατήρηση σε υψηλές τιμές και του ειδικού φόρου κατανάλωσης

www.thessaliatv.gr/

[fbcomments]