Σάββατο 26.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τρίζει η κυβέρνηση από την… παραίτηση Μουζάλα

16.03.2016

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται η κυβέρνηση με το εν εξελίξει θρίλερ της υπόθεσης Μουζάλα, του οποίου την παραίτηση ζητεί ο Πάνος Καμμένος.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο Π. Καμμένος τόνισε ότι επιμένει στην παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα ξεκαθαρίζοντας ότι “η κυβέρνηση έχει την ψήφο εμπιστοσύνης των ΑΝ.ΕΛ, αλλά δεν την έχει ο κ. Μουζάλας”.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του κυβερνητικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό.

Παρά τις πληροφορίες ότι ο κ. Μουζάλας έθεσε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό και επέστρεφε εκτάκτως στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτημα παραίτησής του ουδέποτε ετέθη ούτε από τον ίδιο ούτε από τον πρωθυπουργό.

Το ζήτημα συζητήθηκε πάντως νωρίτερα σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Α. Τσίπρα και τη συμμετοχή των Γ. Δραγασάκη, Ν. Φίλη, Π. Σκουρλέτη και Όλγας Γεροβασίλη ενώ το κατώφλι του Μεγάρου διέβη πριν από λίγο ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Αμύνης, Π. Καμμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μουζάλας ο οποίος βρισκόταν στις Βρυξέλλες εν όψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής επιστρέφει σήμερα εκτάκτως στην Αθήνα.

Άλλες πηγές- καθώς η στρόφιγγα της επίσημης ενημέρωσης είναι προς ώρας κλειστή- αναφέρουν ότι η απόφαση για την παραμονή ή αντικατάσταση του κ. Μουζάλα στον θώκο του αναπληρωτή υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, θα ληφθεί οριστικά μετά το πέρας της διήμερης Συνόδου Κορυφής.

Στο πλευρό του Γιάννη Μουζάλα που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» στέκεται ο Ματθαίος Τσιμιτάκης, πρώην δημοσιογράφος στην εφημερίδα Αυγή και πρόσφατα διορισμένος σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.
Μάλιστα ο κύριος Τσιμιτάκης, προχωράει το ζήτημα ένα βήμα παρακάτω, τονίζοντας πως «όλοι Μακεδονία λένε»!
Η ανάρτηση του συμβούλου του πρωθυπουργού έγινε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Μην πατάτε την μπανανόφλουδα παραίτησης Μουζάλα. Δεν επιβεβαιώνεται. Ποια πρώην; Ολοι Μακεδονία λένε πλήν εθνικιστών που πέτυχαν να συμβεί», έγραψε.