Δευτέρα 25.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τσίπρας: Ή με στηρίζετε ή δεν μένω πρωθυπουργός

15.07.2015
Αθήνα
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με δραματικό μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές.Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι πρωθυπουργός επειδή έχει τη στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του. Εάν δεν έχω τη στήριξη της ΚΟ δυσκολεύομαι να είμαι πρωθυπουργός την επόμενη ημέρα, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να διατηρηθεί η ενότητα της ΚΟ και του κόμματος μπροστά σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ιστορικές στιγμές.

Εισερχόμενος στην αίθουσα, ο Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξε χειραψία και ασπασμό με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε όποιον πιστεύει ότι παραπλανήθηκε από κάποιο πλαστό δίλημμα ή από κάποια μπλόφα των δανειστών, να το πει και πως εάν κάποιος πιστεύει πως η απειλή για Grexit ήταν πραγματική, να αναλογιστεί τις συνέπειες της μη συμφωνίας.

Ζήτησε, επίσης, από όσους διαφωνούν να προτείνουν κάποια αξιόπιστη και πραγματική εναλλακτική, την οποία να θεωρούν ότι δεν εξάντλησε.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η μόνη εναλλακτική που ακούστηκε ήταν η αποδοχή του σχεδίου Σόιμπλε για προσωρινό Grexit. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το σχέδιο Σόιμπλε όμως είχε και ένα άλλο σκέλος: την πτώση της κυβέρνησης. Κανένα από τα δύο ενδεχόμενα δεν πρόκειται να συμβεί, υπογράμμισε.

Στη συνεδρίαση, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε το δίλημμα «συμφωνία ή καταστροφή» ως τρομοκρατικό και τόνισε ότι υπάρχουν και άλλες «προοδευτικές εναλλακτικές», αρκεί να υπάρχει η γενναιότητα να εφαρμοστούν.