Τρίτη 26.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Έπεσε η αυλαία για το 4ο Tsagarada Escape Festival.

12.07.2016 /

Την Κυριακή 3/7/2016 έπεσε η αυλαία για το 4ο Tsagarada Escape Festival.

Το Φεστιβάλ Τσαγκαράδας είναι ένα πολύπλευρο μη κερδοσκοπικό event που για φέτος συμπεριλάμβανε την διεξαγωγή 8 υπαίθριων δραστηριοτήτων, ( κατάβαση φαραγγιού, πεζοπορία, θαλάσσιο καγιάκ, αναρρίχηση, ιππασία, τοξοβολία, flying fox και paintball ) και δύο special events ( orienteering και μυθολογικό κυνήγι θησαυρού ), ενώ πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια Α’ Βοηθειών & Ναυαγοσωστικής, θεματική εκδήλωση για τα άλογα από τον Θανάση Βίτο και δύο μουσικές συναυλίες, με την Ζωή Τζαλαβρέτα και το συγκρότημά της την ημέρα της έναρξης και τον Δημήτρη Πουλικάκο και τον Νίκο Σπυρόπουλο το βράδυ του Σαββάτου 2/7.

Ιδιαίτερη ήταν και η ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων κ. Μιχάλη Τσουκιά ο οποίος ανάμεσα στα άλλα τόνισε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χερσονήσου, με τον μοναδικό συνδυασμό μιας μαγευτικής ακτογραμμής με ποικιλόμορφα πεδία και ενός ορεινού όγκου με πλούσια βλάστηση και βιοποικιλότητα που ξεκινάει λίγα μέτρα πάνω από τις πανέμορφες παραλίες του Αιγαίου και του Παγασητικού, τα οποία καθιστούν το Πήλιο ιδανικό πεδίο για ένα πλήθος δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την φύση.

Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις ήταν δωρεάν καθώς στόχος  του Φεστιβάλ είναι η προβολή του εναλλακτικού τουρισμού στο Πήλιο και η ανάδειξη των δυνατοτήτων την περιοχής.

Τα πράγματα φαίνεται να έχουν πάρει τον δρόμο τους πλέον για τον θεσμό, όπως φάνηκε κι από την προσέλευση του κόσμου, καθώς οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες ξεπέρασαν τους τριακόσιους καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων θέσεων συμμετοχής.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων ήταν για δεύτερη φορά αρωγός και συνδιοργανωτής, δίνοντας με την συμβολή της μεγάλη ώθηση στη διοργάνωση, ενώ η στήριξη του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας και του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου συνέβαλε σημαντικά στην πραγματοποίησή της.

Σημαντικότατη επίσης ήταν η εμπιστοσύνη και το αγκάλιασμα των χορηγών μας που συνεχίζουν να είναι ο βηματοδότης του Φεστιβάλ.

Το Tsagarada Escape Festival 2016 όμως δεν θα μπορούσε να πάρει ”σάρκα και οστά” χωρίς τους 16 ιδιώτες, φορείς, αθλητικούς συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις, που συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση του αναδεικνύοντας την πολυσυλλεκτικότητα του εγχειρήματος.

Mountain Escapes, Hike Away in Pelion, Pelion Secrets, Τζώρτζης Ρηγάκης, Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου, Ιππικός Φυσιολατρικός Όμιλος Μηλεών, Ε.Ο.Σ. Αγχιάλου, Paintball Racoon City, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Life Guard Hellas, Greek Orienteering, Terrain, Ματίνα Βλαχάκη, Κων/νος Ν. Μαργαρίτης, Επι.Ζω. και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων, με τον συντονισμό του Τουριστικού & Αναπτυξιακού Συλλόγου Τσαγκαράδας, συνεργάστηκαν στην διαμόρφωση και την εκτέλεση της  διοργάνωσης, προβάλλοντας για μία ακόμη φορά τον συλλογικό χαρακτήρα της.

Κλείνοντας όλοι ανανέωσαν το ραντεβού για τον Ιούλιο του 2017

 

 

Lets Go! Lets Escape!

Lets Come 2017!