Τρίτη 22.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Tροχαίο-σοκ για οικογένεια γιατρών: Είχαν πάει Βουλγαρία να δουν τα παιδιά τους

20.02.2017

Η 47χρονη Μαρία Κραββαρίτη σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, ο σύζυγός της ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε δέντρο, σε δρόμο της Βουλγαρίας
Ακόμη ένα θύμα της ασφάλτου γράφτηκε στο μακρύ κατάλογο εκείνων που άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά από τροχαίο.
Η 47χρονη Μαρία Κραββαρίτη σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, ο σύζυγός της ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε δένδρο, σε δρόμο της Βουλγαρίας.

Γιατροί και οι δύο στο επάγγελμα επέστρεφαν από τη γειτονική χώρα όπου είχαν πάει να δουν τα δύο από τα τρία παιδιά τους που σπουδάζουν ιατρική εκεί.

«Είχε πάει με τον άντρα της και το μικρότερο παιδάκι της στη Βουλγαρία για να δει τα άλλα δύο παιδιά της που σπουδάζουν ιατρική. Χτες θα επέστρεφαν στην Ελλάδα. Οδηγούσε ο γαμπρός μου και προφανώς λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και χτύπησαν πάνω σε ένα δέντρο. Από τη σύγκρουση ο γαμπρός μου έσπασε τα πλευρά του, αλλά προσπάθησε να βγάλει από το αμάξι την αδερφή μου και το μικρό τους κοριτσάκι. Δυστυχώς η αδερφή μου ξεψύχησε. Δεν μπορούσα να καταλάβω αυτά που μου έλεγε ο γαμπρός μου από το τηλέφωνο αν ο θάνατός της ήταν ακαριαίος ή αν ήταν βαριά τραυματισμένη και μετά ξεψύχησε. Ο άντρας της είναι πολύ σοκαρισμένος, δεν μπορεί να πιστέψει ότι έφυγε από τη ζωή η γυναίκα του έτσι ξαφνικά».

Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά είναι κοντά στον πατέρα τους αυτή τη στιγμή και η ανιψούλα μου που είναι 10 ετών περίπου και ήταν μέσα στο αμάξι είναι στο νοσοκομείο, στη Βουλγαρία. Έχει σπασμένο πόδι και ρήξη σπλήνας. Τουλάχιστον η αδερφή μου πρόλαβε και είδε όλα της τα παιδιά μαζί, αφού τα δυο μεγαλύτερα σπουδάζουν εκεί τα τελευταία χρόνια», είπε στο protothema.gr o κ.Αντώνης, ο αδερφός της άτυχης ενδοκρινολόγου.

Η είδηση του θανάτου της 47χρονης ιατρού συγκλόνισε συγγενείς, φίλους και συναδέλφους οι οποίοι δεν μπορούν να το πιστέψουν. Μέσω facebook oι περισσότεροι, στέλνουν τα δικά τους μηνύματα συμπαράστασης και αποχαιρετισμού. Κάποιοι μίλησαν στο protothema.gr λέγοντας πως η Μαρία ήταν ένας γλυκός και ευχάριστος άνθρωπος γεμάτος αισιοδοξία και το μόνο όνειρό της ήταν να δει τα παιδιά της να τελειώνουν την ιατρική.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας Βαγγέλης Χαρμπής, είπε πως οι συνθήκες του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήρια όλου του ιατρικού κόσμου της Άρτας, αφού το θύμα ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας.

«Μαράκι η ξαφνική απώλεια σου, μιας εκλεκτής συνεργάτιδας και φίλης όπως υπήρξες, με συγκλόνισε…Σε όποια θέση και αν “υπηρέτησες” είχες μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του ασθενούς. Η ομάδα των γιατρών της περιοχής μας είναι φτωχότερη μετά την απώλειά σου…!!!
Συμμετέχοντας στο βαρύ πόνο της οικογένειάς σου, τους στέλνω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».
Πηγή:protothema.gr