Πέμπτη 29.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τρόπους ανάπτυξης αναζητούν οι έμποροι στα Τρίκαλα

01.04.2019

Ενδιαφέρουσα κοινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Μουσείο Τσιτσάνη, από τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων και την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με το προεδρείο της ΕΣΕΕ. Ειδικότερα, στην συνεδρίαση παρευρέθησαν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων, όπου τονίστηκε από όλους η σημασία της συνεργασίας, της ενότητας και της καινοτομίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, συνεχάρη την διοίκηση του εμπορικού Συλλόγου για το κάλεσμα προς την ΕΣΕΕ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει καλή συνεργασία, για να γίνουν πράξη τα προγράμματα. Αναφέρθηκε επίσης, στο ότι αναμένεται και μία μεγάλη καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών, προκειμένου να ενισχυθεί η μικρομεσαία επιχείρηση και να στηριχθεί ο οικονομικός προϋπολογισμός.

Τον λόγο πήρε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, καλωσορίζοντας τους παρόντες στη σημαντική αυτή συνεδρίαση, ενώ ο ίδιος στάθηκε στην κουλτούρα συνεργασίας που αναπτύσσουν οι ιθύνοντες στα Τρίκαλα, έχοντας έναν κοινό σκοπό, με την ειδοποιό διαφορά των Τρικάλων σε σχέση με άλλες πόλεις να έγκειται στην ενότητα και τη διαφοροποίηση, το χάπι της καινοτομίας γύρω από τον πρωτογενή τομέα.

Στην εξαιρετική συνεργασία στάθηκε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, κ. Χρήστος Μπλουγούρας, επισημαίνοντας την άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς, για ένα καλύτερο και δημιουργικό αύριο.

Στη συνέχεια από την πλευρά του Επιμελητηρίου Τρικάλων, ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Γιαγιάκος τόνισε ότι  το πνεύμα της συνεργασίας, είναι και η βάση για να ξεκινήσει το οτιδήποτε, κάτι που οι φορείς στα Τρίκαλα το έχουν καταφέρει και στο τουριστικό προϊόν και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Ακόμη ο κ. Γιαγιάκος έκανε αναφορά και στο Μύλο των Ξωτικών, δηλώνοντας ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις, έχοντας ως όπλα τους τη συνεργασία και την καινοτομία.

Χαρακτηριστικές ήταν και οι αναφορές στην άριστη συνεργασία όλων των φορέων και από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Χρήστου Καλλέα, τονίζοντας ότι τα επιτεύγματα των Τρικάλων δεν προέρχονται από μόνα τους, αλλά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συνεργασίας, κλείνοντας με την φράση «Τώρα είναι η ευκαιρία για τους Έλληνες».

Τέλος, τον λόγο πήρε φυσικά ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας, δηλώνοντας πως ήταν υποχρέωσή τους να ανταποκριθούν στο δημιουργικό αυτό κάλεσμα, τονίζοντας ότι πρώτος στόχος είναι η Ελλάδα, και Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, αλλά όλες οι πόλεις, μικρές και μεγάλες. Επιπροσθέτως, ο κ. Καρανίκας χαρακτήρισε φανταστικό το έργο της ανοιχτής συγκέντρωσης του Δημάρχου και των λοιπών συναδέλφων να παρουσιάσουν ανοιχτά το πρότζεκτ τους, προβαίνοντας στη συνέχεια σε διάλογο, υπογραμμίζοντας ότι δίκαια τελικά τα Τρίκαλα ακούγονται τόσο πολύ.

Ιωάννα Ζωγράφου