Σάββατο 14.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τρόμος στον αέρα: Κεραυνός χτυπά μαχητικό

03.01.2019

Είναι η στιγμή που ένας κεραυνός χτυπά ένα μαχητικό F/A-18, με τις εικόνες να καταγράφονται από κάμερα που βρίσκεται μέσα στο κόκπιτ. Το «χτύπημα» του κεραυνού αφήνει τον πιλότο φανερά σοκαρισμένο!

Οι εικόνες αναρτήθηκαν στο Instagram από έναν πιλότο μαχητικών από το Κουβέιτ, ο οποίος αποφάσισε να δείξει την τρομακτική εμπειρία του ενώ βρισκόταν στον αέρα.

Στις εικόνες φαίνεται να κάνει κίνηση με το χέρι του προς το αυτί του, σε μια αυθόρμητη αντίδραση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αφότου χτύπησε ο κεραυνός, το μαχητικό υπέστη ζημιά, χωρίς να έχει διευκρινιστεί το εύρος της.

Τα μοντέρνα αεροσκάφη -τόσο της πολιτικής, όσο και της πολεμικής αεροπορίας- είναι καλά προετοιμασμένα για παρόμοιες περιστάσεις. Σχεδιασμένα να αντέχουν ενδεχόμενα χτυπήματα κεραυνών χωρίς κίνδυνο για τους πιλότους, τους επιβάτες ή τα “ζωτικά” τους συστήματα.

Πάντως, αν κεραυνός «χτυπήσει» κάποιο περισσότερο ευαίσθητο σημείο του αεροσκάφους, όπως για παράδειγμα κοντά στην δεξαμενή των καυσίμων, σημείο δηλαδή που είναι γεμάτο… εύφλεκτα υλικά, το αποτέλεσμα μπορεί να αποβεί μοιραίο…