Σάββατο 18.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νέα φημολογία για ματαίωση της τριμερούς στις Βρυξέλλες

10.06.2015

Σε θρίλερ εξελίσσεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Μετά τις χθεσινές αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες για το κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί ή όχι η τριμερής, νέα φημολογία έρχεται στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Τετάρτης, λίγες ώρες πριν από την συνάντηση, σύμφωνα με την οποία τέτοιο ραντεβού δεν έχει προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με γαλλική πηγή που επικαλείται το Reuters, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση την Τετάρτη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα, του γάλλου προέδρου και της γερμανίδας καγκελαρίου.

«Δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση σε αυτό το στάδιο – θα δούμε τι θα γίνει, όταν φθάσουμε εκεί» δήλωσε ο γάλλος αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα, πηγές της ελληνικής κυβέρνησης σημειώνουν σχετικά ότι μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει δοθεί απάντηση στη νέα ελληνική πρόταση.

Η τριμερής συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Λατινικής Αμερικής στις Βρυξέλλες εντός της ημέρας, με στόχο να υπάρξει αποφασιστική ώθηση στις διαβουλεύσεις.