Πέμπτη 13.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ενημερωτική συνάντηση Τρικάλη με τους διευθυντές των σχολείων

01.09.2023 /
Ενημερωτική συνάντηση με τις/τους Διευθύντριες/ντές των Δημοτικών Σχολείων και Προϊσταμένες/νους Νηπιαγωγείων της αρμοδιότητάς της πραγματοποίησε σήμερα 1 Σεπτεμβρίου 2023 η Δ.Π.Ε. Τρικάλων στο Μουσείο Τσιτσάνη από τις 10:30 π.μ. έως 13:00.
Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Τρικάλης εστίασε στην κείμενη νομοθεσία που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία μιας σχολικής μονάδας και στις απαραίτητες και προαπαιτούμενες ενέργειες που χρειάζεται να κάνει ένας Διευθυντής Σχολείου με την έναρξη και καθ’όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Παρουσιάστηκαν βασικά άρθρα σχετικά με ζητήματα διοίκησης, ψηφιακές υπηρεσίες, παιδαγωγικής συμβουλευτικής και θεμάτων ειδικής αγωγής. Επίσης έγινε ενημέρωση για τις διαδικασίες πρόσληψης και διαχείρισης αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΣΠΑ και για θέματα πάσης φύσεως αδειών που αφορούν στον εκπαιδευτικό κλάδο, καθώς και για τις απαιτούμενες ενέργειες στη διαχείριση του Πληροφοριακού Συστήματος My School.
Τονίστηκε η διαμόρφωση ενός συνεργατικού πλαισίου με όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία και δόθηκε έμφαση στην τήρηση της ιεραρχίας στη Διοίκηση.
Χαιρετισμό στις Προϊσταμένες Νηπιαγωγούς απηύθυναν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, κα Ευανθία Κοτρώτσιου (ΠΕ60) και η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής κα Δήμητρα Παπανδρέου.
Τις/τους Διευθύντριες/ντες, Προϊστάμενες/νους Δημοτικών Σχολείων, χαιρέτισαν οι σύμβουλοι Εκπαίδευσης, κ. Βασίλειος Κωτούλας (ΠΕ70), κ. Βασίλειος Νάστος (ΠΕ70), κ. Ιωάννης Ζορμπάς (ΠΕ70), η κα Δήμητρα Παπανδρέου (ΠΕ70 ΕΑΕ) και η κα Γεωργία Καραγιάννη (ΠΕ06).
[fbcomments]