Τρίτη 02.03.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στα κορυφαία νοσοκομεία των ΗΠΑ ο Τρικαλινός Κώστας Μυλωνάς

27.07.2015

Ο Κώστας Μυλωνάς, υιός του Διευθυντή της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Τρικάλων κ. Στεφάνου Μυλωνά και εκτοετής φοιτητής Ιατρικής Α.Π.Θ., έγινε δεκτός στην MayoClinic, το Νο1 Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των ΗΠΑ. Εκεί εκπαιδεύεται στην Γενική Χειρουργική με έμφαση στην Ρομποτική Χειρουργική Ενδοκρινών Αδένων και στη Χειρουργική Ήπατος- Παγκρέατος- Χοληφόρων.

Εντός του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 θα συνεχίσει την Χειρουργική του εκπαίδευση στο MassachusettsGeneralHospital της Ιατρικής Σχολής του Harvardκαθώς και στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center, το Νο1 αντικαρκινικό νοσοκομείο των ΗΠΑ.  Έπειτα, θα ασχοληθεί εκτενέστερα με την Χειρουργική Ενδοκρινών Αδένων στην Ιατρική Σχολή του Yale και με την Παιδιατρική Ενδοκρινολογία στο ClinicalCenter του National Institutes of Health (NIH), που αποτελεί το Νο1 ερευνητικό κέντρο των ΗΠΑ.

Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών του σπουδών και έχοντας επιτύχει ανάμεσα στο 1% των υψηλότερων βαθμολογιών παγκοσμίως στα USMLE (United States Medical Licensing Examination) θα ολοκληρώσει την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στις ΗΠΑ.