Πέμπτη 06.08.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τρικαλινοί Αστυνομικοί «συνελήφθηκαν» στην …πίστα

28.01.2019

Άφησαν για λίγο την καθημερινότητα με τις πολλές υποχρεώσεις οι Τρικαλινοί αστυνομικοί και επιδόθηκαν στον χορό.

Συγκεκριμένα, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά ο καθιερωμένος χορός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Τοπικής Διοίκησης της IPA.

Η ετήσια εκδήλωση έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο κοσμικό κέντρο «Thessalis», παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας Βασίλειου Καραπιπέρη, του Αστυνομικού Διευθυντή της Δ.Α. Τρικάλων Γεώργιου Σπηλιόπουλου, των Αστυνομικών Διευθυντών Στέργιου Νίντου και Στυλιανού Μπιλιάλη, Διοικητών των Αστυνομικών Τμημάτων και του Διοικητή της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών Τρικάλων Αθανάσιου Καππά, του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρη Γερακαράκου και εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αστυνομικών, καθώς και πλήθος τοπικών και πολιτικών φορέων.

Οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης , οι πρόεδροι της ΕΑΥ και της IPA, Γιάννης Αναγνώστου και Αχιλλέας Μπέγας αντίστοιχα καλωσόρισαν τον κόσμο δίνοντας τις θερμότερες ευχές τους για καλή και δημιουργική χρονιά.

Ο κ. Αναγνώστου στάθηκε στο έργο των αστυνομικών, ενώ επεσήμανε πως «η στήριξη μας σε πρωτοβουλίες που είναι προς όφελος των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους είναι πάντοτε δεδομένη».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπέγας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της IPA Τρικάλων και στις διακρίσεις που υπήρξαν το 2018 σε διεθνές επίπεδο, σημειώνοντας πως «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να υπάρξει η ανάλογη πορεία και τη νέα χρονιά».

Ευχές για καλή χρονιά έδωσε και ο κ. Σπηλιόπουλος, σημειώνοντας πως η Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων και το αστυνομικό προσωπικό, με σεβασμό, αυξημένη ευθύνη και επαγγελματική ευσυνειδησία θα βρίσκεται κοντά στους πολίτες, στηρίζοντας την προσπάθεια όλων, για μια ανθρώπινη κοινωνία.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Γερακαράκος, απηύθυνε κάλεσμα για αγώνες τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο, όσο και για την κοινωνία, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «είμαστε υπεύθυνοι για αυτά που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας».

Στην συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η ορχήστρα του Ξενοφών Τσιούνη και Νίκου Τζουκόπουλου, με το κέφι να κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι εν αποστρατεία αστυνομικοί κ.κ. Αθανάσιος Τσουμάνης, Αντώνιος Πρεβέντας και Κωνσταντίνος Καραγιάννης για την πολυετή προσφορά τους στην ΕΛΑΣ, ενώ βραβεύτηκε για τις αθλητικές του διακρίσεις στο bodybuilding, ο εν ενεργεία αστυνομικός Σάκης Καραμάνος.

Τέλος να αναφερθεί πως στην εκδήλωση υπήρξε πλούσια λαχειοφόρος, τα έσοδα της οποίας από την πλευρά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων θα διατεθούν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας και Αλληλεγγύης που ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό την στήριξη των αστυνομικών.

Νικολέττα Μούκα