Σάββατο 02.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με χορούς και τραγούδια το φετινό Τρικαλινό Παζάρι

10.09.2015

Με πρόσθετες μουσικές εκδηλώσεις, εκτός από τα χορευτικά, ο Δήμος Τρικκαίων για πρώτη φορά προσφέρει διοργανώνει λαϊκές βραδιές στο φημισμένο τρικαλινό παζάρι.
Εκτός από τις εκδηλώσεις που ήδη έχουν ανακοινωθεί κα αφορούν σε χορευτικά διαφόρων συλλόγων της περιοχής μας ο Δήμος Τρικκαίων πρωτοτύπησε και στον τομέα της μουσικής. Για τρία βράδια, εναλλάξ με τα χορευτικά, θα υπάρχουν ισάριθμα συγκροτήματα λαϊκής μουσικής, που θα προσφέρουν ήχους από τραγούδια που σημάδεψαν τον τόπο μας. Οχι μόνο τραγούδια των τρικαλινών δημιουργών (Τσιτσάνη, Καλδάρα, σε στίχους των Βίρβου, Σαμολαδά, Κολοκοτρώνη) αλλά και των Θεσσαλών Μπάμπη Μπακάλη, Θόδωρου Δερβενιώτη, καθώς και άλλων μεγάλων Ελλήνων δημιουργών.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στο πάλκο – σκηνή που στήνεται ήδη στον χώρο του πανηγυριού, θα ακούσουμε λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια.. Ο χώρος αυτός είναι ακριβώς δίπλα από το λούνα παρκ, τα ψητοπωλεία και τους πωλητές χαλβά, δημιουργώντας, έτσι, μια μεγάλη γιορτή, ισάξια της φήμης του λαϊκού τρικαλινού παζαριού.
Μάλιστα, δυο μέρες πριν την έναρξη του παζαριού, ο Δήμος Τρικκαίων τιμά τον εμπνευστή στιχουργό του «Αρχινάει στα Τρίκαλα, Λιάκο μ’ το παζάρι, τον μεγάλο μας στιχουργό, Κώστα Βίρβο. Συγκεκριμένα, τελεί μνημόσυνο και πραγματοποιεί εκδήλωση στο Φρούριο, από τις 10 το πρωί του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου 2015.
Δύο ημέρες μετά, το πανηγύρι και… τα πανηγύρια αρχίζουν! Σημειώνεται ακόμη ότι, λόγω των εκλογών, μετατέθηκαν οι εκδηλώσεις με τα χορευτικά συγκροτήματα που είχαν προγραμματιστεί για την ημέρα εκείνη, 20 Σεπτεμβρίου, σε άλλες ημέρες, στη διάρκεια του παζαριού.
Ολα αυτά αποφασίστηκαν σε σημερινή σύσκεψη στο Δημαρχείο, με τους αντιδημάρχους κ. Κυρίτση και Κωτούλα, και τον κ. Στέλιο Καραγιώργο, καλλιτεχνικό διευθυντή του Μουσείου Τσιτσάνη, το οποίο συνδιοργανώνει τις εκδηλώσεις.

 

Επομένως, το πρόγραμμα εκδηλώσεων, που ανακοινώνεται από τον Δήμο, τροποποιείται ως εξής:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ  14- 9 – 2015

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΉΣΤΡΑ “ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ”

 

ΤΡΙΤΗ  15-9-2015 – ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ

 

1 – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ

2 – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΑΣ

3 – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΔΑΝΙΟΥ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 16-9-2015

 

ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 

ΠΕΜΠΤΗ  17-9-2015 – ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ

 

1- ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ “ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ”

2 -ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΑΝΙΑΣ

3 -ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ Ε.Λ.Ο.Κ. ΜΕΓ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ

4 -ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΓΓΑΚΙΟΥ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-9-2015

 

ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 20-9-2015 – ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ

 

1 -ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

2 -ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

3 -ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ “ΤΡΙΚΚΗ”

4 -ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΟΝΗΣ

 

Από το γραφείο Τύπου

[fbcomments]