Τρίτη 25.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στα βήματα του… Άρη Βελουχιώτη

18.06.2016

Τόνισε χθες από τα Τρίκαλα η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Να δώσουμε αγώνες εναντία στο μνημονιακό καθεστώς

Η κα. Κωνσταντοπούλου επισκέφθηκε την περιοχή, καθώς παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Άρη Βελουχιώτη

Σε πολιτική ανυπακοή ενάντια στα μέτρα που είναι εξορισμού αντισυνταγματικά και παράνομα, κάλεσε χθες από τα Τρίκαλα τους πολίτες, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» και πρώην πρόεδρος της Βουλής κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κα. Κωνσταντοπούλου επισκέφθηκε την περιοχή, καθώς παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Άρη Βελουχιώτη που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ,με αφορμή τη συμπλήρωση 71 χρόνων από το θάνατο του.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πλαισιωμένη από το μέλος της Επιτροπής Πολιτών για την Απόδοση Τιμής στον Άρη Βελουχιώτη και επικεφαλής του «Φυσάει Κόντρα για την ανατροπή» κ. Δημήτρη Παπαθανασίου, «το υπόδειγμα που συγκρότησε ο Άρης, το υπόδειγμα του αγωνιστή για την ελευθερία, αυτόν που αρνείται την υποταγή και την παράδοση, αυτόν που δεν συμπράττει στη συνθηκολόγηση και στην ήττα, αλλά συνεχίζει να παλεύει με την ψυχή και τη ζωή του, είναι ένα υπόδειγμα που σήμερα ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά εμπνέει κινητοποιεί, εμψυχώνει και οδηγεί μια κοινωνία, την οποία άλλοι δυνάστες με διαφοροποιημένα μέσα επιχειρούν να υποδουλώσουν».

«Βρίσκομαι εδώ για να τιμήσω τη μνήμη αυτού του ανθρώπου άλλα και να μοιραστώ με τους Τρικαλινούς, την αποφασιστικότητα για να δώσουμε εκείνους τους αγώνες που πρέπει να δοθούν για την απελευθέρωση μας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας για την αποτίναξη του μνημονιακού ζυγού και καθεστώτος» υπογράμμισε.

            Δύο ιστορικά χρέη

Ως δύο ιστορικά χρέη και δύο οφειλές που συγκροτούν ηθική και ιστορική υποχρέωση του λαού και των κυβερνήσεων χαρακτήρισε τη διαγραφή του δημοσίου χρέους και το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Κατά την κα. Κωνσταντοπούλου από την μια πλευρά είναι η αποκήρυξη του δημοσίου χρέους, ενός παράνομου χρέους που ο λαός δε δημιούργησε και δε οφείλει, το οποίο δικαιούται να το διαγράψει και να αρνηθεί να υποταχθεί σε εκείνα τα μέτρα αποπληρωμής του και συγκροτούν μέτρα σύλησης της δημόσιας περιουσίας και του δημοσίου ταμείου.

« Η «Πλεύση Ελευθερίας» έχει καλέσει και καλεί σε πολιτική ανυπακοή σε όλα αυτά τα μέτρα που είναι εξορισμού αντισυνταγματικά και παράνομỨσημείωσε και συνέχισε, λέγοντας «τα μέτρα αυτά προσκρούουν στο μεγαλειώδες «Όχι», στη ρητή και απαράβατη εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός, πριν από σχεδόν ένα χρόνο στις 5 Ιουλίου του 2015, στο δημοψήφισμα».

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για ευθύνη και υποχρέωση, σχετικά με την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, λέγοντας ότι «παραβιάζεται από τις κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες, αλλά και από τη σημερινή Κυβέρνηση που «τζόγαρε» επάνω στην προσδοκία του λαού να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη ναζιστική θηριωδία» και πρόσθεσε ότι οι γερμανικές οφειλές έχουν ήδη αποτιμηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και υπολογίζονται σε 278 και 340 δις ευρώ.

«Πρόκειται για ένα πόσο που επιβάλλεται η διεκδίκησή του» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η μη διεκδίκηση του και η μη καταχώριση του στον προϋπολογισμό του κράτος συνιστά άλλη μια προδοσία από την πλευρά αυτής της Κυβέρνησης που ξεπουλά την πατρίδα, αλλά και την ιστορία», ανέφερε, καταλήγοντας.

Ευαγγελία Κάκια

Την μνήμη του τίμησε χθες η Επιτροπή Πολιτών για την Απόδοση Τιμής στον αρχικαπετάνιο του ΕΛΑΣ

Άρης Βελουχιώτης, 71 χρόνια μετά

Η εκδήλωση έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου καθώς και πολλών πολιτών

Εβδομήντα ένα χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη συμπληρώθηκαν φέτος και χθες, η

Επιτροπή Πολιτών για την Απόδοση Τιμής στον αρχικαπετάνιο του ΕΛΑΣ, πραγματοποίησε εκδήλωση – συζήτηση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής, στο πρόσωπο του.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία της πρώην προέδρου της Βουλής και προέδρου της «Πλεύσης Ελευθερίας» κας Ζωής Κωνσταντοπούλου, καθώς και πολλών πολιτών.

Η διεκδίκηση των Γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, η επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών και η διαγραφή του χρέους ήταν τα θέματα που τέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης.

«16 Ιούνη 1945. Σαν χθες, πριν από 71 χρόνια, ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, ο Άρης Βελουχιώτης, φεύγει από τη ζωή. Ο Άρης θα πεθάνει λεύτερος και περήφανος, έχοντας ξεπεράσει τα ανθρώπινα. Δεν πρόδωσε παρότι προδόθηκε, δεν παρέδωσε και δεν παραδόθηκε» ανέφερε στον χαιρετισμό του, το μέλος της Επιτροπής κ. Δημήτρης Καπέλας και σημείωσε μεταξύ των άλλων «ο Άρης συνδύασε με μοναδικό τρόπο – και συνειδητά – τον αγώνα ενάντια στην κατοχή (εθνικό) αλλά και ταυτόχρονα ενάντια στην ελληνική ολιγαρχία και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους (ταξικό) για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση. Ο Άρης δεν υποχωρούσε και δεν συμβιβαζόταν σε καμία φάση της μάχης για την πραγματική λευτεριά του λαού. Γι’ αυτό λοιπόν, η απότιση «φόρου μνήμης και τιμής» στον Άρη Βελουχιώτη δεν μπορεί παρά να συνδέεται με την συνέχιση των αγώνων για την ολοκλήρωση του έργου που άφησε μετέωρο η μεγάλη δεκαετία 1940 – 1950. Τα όνειρα μπορούν να πάρουν εκδίκηση μόνο όταν ανατραπεί το καθεστώς της νέας αυτής οικονομικής κατοχής και κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού και του σκληρού καπιταλισμού που αποικιοκρατεί χώρες και λαούς».

Ενώ, από την πλευρά της, η κα. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «το υπόδειγμα που συγκρότησε ο Άρης, το υπόδειγμα του αγωνιστή για την ελευθερία, αυτόν που αρνείται την υποταγή και την παράδοση, αυτόν που δεν συμπράττει στη συνθηκολόγηση και στην ήττα, αλλά συνεχίζει να παλεύει με την ψυχή και τη ζωή του, είναι ένα υπόδειγμα που σήμερα ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά εμπνέει κινητοποιεί, εμψυχώνει και οδηγεί μια κοινωνία, την οποία άλλοι δυνάστες με διαφοροποιημένα μέσα επιχειρούν να υποδουλώσουν».

Ε.Κ.