Δευτέρα 21.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τα πιθανά σενάρια της δολοφονίας του 80χρονου στη Ζηλευτή – φωτο

08.06.2018

Ενας 83χρονος φιλήσυχος συνταξιούχος, κάτοικος του χωριού Ζηλευτή Τρικάλων, ήταν αυτή τη φορά το θύμα διαρρηκτών που πλέον ανά την Ελλάδα, δεν διστάζουν να σκοτώσουν για λίγες εκατοντάδες ευρώ.

Ο 83χρονος Νταμάγκας Δημήτριος του Αχιλλέα από την Ζηλευτή Τρικάλων, βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του όπου διέμενε μόνος του τελευταία και οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για διάρρηξη που έγινε στο σπίτι και στη συνέχεια τη δολοφονία του άτυχου άντρα από τους διαρρήκτες που τον χτύπησαν μέχρι θανάτου, με λοστούς ή άλλα αντικείμενα στο κεφάλι και πισώπλατα.

Τον 83χρονο βρήκε μέσα σε μια λίμνη αίματος αλλοδαπή οικιακή βοηθός που πήγε το πρωί να του μαγειρέψει και αμέσως κάλεσε την αστυνομία.

«Δεν καταλάβαμε τίποτα… δεν ακούσαμε το παραμικρό» θα πει η γειτόνισσά του… που μιλώντας στον http://energospolitis.gr/ εξέφρασε τους φόβους της για την αύξηση της εγκληματικότητας. «Εχω βάλει μέχρι και συναγερμό, αλλά φαίνεται πως δεν φοβούνται τίποτα. Ήμασταν ένα ήσυχο χωριό, αλλά φαίνεται πως και αυτό σε λιγο δεν θα υπάρχει», τόνισε.

«Μας φαίνεται αδιανόητο»,  θα πούνε κάτοικοι του χωριού, αφού «ο Δημήτρης δεν είχε άλλα χρήματα πέραν της σύνταξής του. Ακόμη και τα ενοίκια από τα χωράφια, στα κορίτσια του τα έδινε».

Δυο οι περιπτώσεις

Σύμφωνα με τους χωριανούς του, δύο είναι οι περιπτώσεις που μπορεί να έγινε το έγκλημα. «Η πρώτη είναι να αναγνώρισε τον κλέφτη και αυτός από τον φόβο μην τον μαρτυρήσει να τον σκότωσε ή να αντέδρασε γιατί παρά τα 82 του χρόνια ήταν ένας πάρα πολύ δυνατός και γερός άνθρωπος και όπως δεν άκουγε και καθόλου καλά, να μην τους έδωσε τα χρήματα και να ήρθε σε συμπλοκή μαζί τους».

Πάντως ο διαρρήκτης ή οι διαρρήκτες φαίνεται να παραβίασαν το παράθυρο του σπιτιού του 83χρονου για να εισέλθουν στην κατοικία του, η οποία βρίσκεται στην άκρη του χωριού και μάλιστα γύρω – γύρω με δένδρα και αρκετά ψηλά χόρτα.

Χρ. Κοντός