Τρίτη 27.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εφεραν τροχόσπιτα και ετοιμάζουν λυόμενα στο Ζάρκο

06.03.2021

300.000 ευρώ σε κάθε δήμο που επλήγη από το σεισμό, ώστε να αρχίσει άμεσα και η καταβολή των χρημάτων στους πληγέντες πολίτες από την Δευτέρα ενώ μέχρι την Τρίτη θα τοποθετηθούν οικίσκοι για να στεγάσουν τους κατοίκους των χωριών που επλήγησαν από τους σεισμούς, έταξε και στους κατοίκους του Ζάρκου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, σήμερα το μεσημέρι κατά την επίσκεψή του στο χωριό, παρουσία του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, των δύο βουλευτών της Ν.Δ. Θανάση Λιούτα και Κατερίνας Παπακώστα, συνοδευόμενος περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Μετά την σύσκεψη που ακολούθησε και στην οποία παρευρέθηκαν πλην των παραπάνω, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπύρος Αγναντής καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, επισκέφθηκαν τον χώρο του οικοπέδου του δήμου όπου θα τοποθετηθούν οι οικίσκοι καθώς και το γυμνάσιο Φαρκαδόνας όπου πλέον θα στεγαστεί το δημοτικό σχολείο.

“Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε έναν καταστροφικό σεισμό, ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Η προτεραιότητες μας επικεντρώνονται σε δύο σημεία: στις υποδομές και στην κοινωνική προστασία. Αυτό που επιδιώκουμε είναι η γρήγορη στέγαση των ανθρώπων στα χωριά που επλήγησαν και ήδη σήμερα, ως το βράδυ, θα φτάσουν τροχόσπιτα. Οι οικίσκοι θα τοποθετηθούν ως την Τρίτη, διότι χρειάζονται να προηγηθούν έργα υποδομής, δηλ υδροδότηση και ηλεκτροδότηση, κάτι που έχω πει στον δήμαρχο να πράξει άμεσα”, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Όσον αφορά την κοινωνική προστασία τη Δευτέρα θα γίνει η κατανομή από 300.000 ευρώ στους δήμους Τυρνάβου, Ελασσόνας και Φαρκαδόνας, για να δοθούν στους πληγέντες κατοίκους, οι οποίοι θα λάβουν από 600 έως 6000 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες τους… Θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και θα βγούμε πιο δυνατοί αρκεί να έχουμε σχέδιο και σχέδιο έχουμε”.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είπε ότι “κάναμε το σχέδιο για σήμερα και προγραμματίζουμε το αύριο. Πρόσθεσε ακόμα ότι “τροχόσπιτα τοποθετούνται και στο Ζάρκο αλλά και σε πέντε χωριά της Ελασσόνας και 60 οικίσκοι έρχονται για να τοποθετηθούν από το υπουργείο εσωτερικών. Την Τρίτη ολοκληρώνονται οι υποδομές και θα τοποθετηθούν οι οικίσκοι”.

Αναφορικά με την ανακατασκευή των σπιτιών ο κ. Αγοραστός είπε ότι αξιολογείται πως θα απαιτηθεί για να χτιστεί ένα καινούργιο σπίτι περί τα 1.000 ευρώ ανά τμ.