Τετάρτη 22.05.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Απίστευτο!!! Υποθήκευσαν και το… Ασκληπιείο!!!

18.09.2018

Ακόμη και το Ασκληπιείο της πόλης είναι υποθηκευμένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας μέσω του Ράδιο Ζυγός, ο δικηγόρος Αρης Μερεντίτης και αφορούν στα ακίνητα που έχει υποθηκεύσει στους δανειστές η κυβέρνηση.

Το ζήτημα είναι πως κάποια από αυτά τα ακίνητα ανήκουν στο δήμο Τρικκαίων και αναμένεται να δούμε ποιες κινήσεις θα κάνει ο δήμαρχος, που μέχρι τώρα τηρεί σιγή ιχθύος…

Η πρώτη εικόνα είναι η πρώτη σελίδα του ΦΕΚ. Λέει ρητά ότι μεταβιβάζονται 10.119 ακίνητα, συνολικού εμβαδού 511 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων!

Ακολουθούν 83 σελίδες με ΚΑΕΚ ακινήτων.

Στη δεύτερη εικόνα, στο πλαίσιο, είναι τα ακίνητα των Τρικάλων.

Το υπ’ αριθ. 9713 είναι το κτήριο της Νομαρχίας.

Το υπ’ αριθ. 9720 είναι 235 στρέμματα στον Προφήτη Ηλία.

Το υπ’ αριθ. 9711 είναι το Ασκληπιείο.

Το υπ’ αριθ. 9719 είναι η πλατεία Κιτριλάκη.

Το υπ’ αριθ. 9709 είναι η πλατεία δίπλα στο παλιό ΚΤΕΛ.

Και ούτω καθ’ εξής.

Στο ΦΕΚ λέει ότι τα ακίνητα μεταβιβάζονται στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου. Αλλά η τελευταία (η οποία παλαιότερα λεγόταν Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα) είναι 100% θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, ήτοι του Υπερταμείου.

Το ποιοι διοικούν το Υπερταμείο, φαίνεται στην τέταρτη εικόνα…

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τα όσα ψηφίστηκαν το 2016, η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για σχεδόν έναν αιώνα προκύπτει από τον ιδρυτικό νόμο του υπερ-ταμείου, τα έσοδα του οποίου θα διατίθενται κατά 50% για την αποπληρωμή χρέους και κατά 50% για επενδύσεις.

Η υποθήκευση λοιπόν της δημόσιας περιουσίας για τα επόμενα 99 χρόνια, προφανώς δεν είναι ένα γεγονός… μείζονος σημασίας για τον ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει τον ρόλο του υπερ-ταμείου ως ευκαιρία για… «αξιοποιήσεις» και όχι ξεπούλημα της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Έτσι, 3 χρόνια αφότου η λέξη «αποκρατικοποίηση» αντικαταστάθηκε με την πιο… εύηχη «ιδιωτικοποίηση», έρχεται η σειρά να χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο πλέον η λέξη «αξιοποίηση».

Χ.Κ.