Πέμπτη 22.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η υγρασία… θα απαλλάξει νωρίτερα τη Θεσσαλία από τον κορωνοϊό!!!

07.04.2020

Τα μοντέλα δειχνουν ότι τέλη Απριλίου με αρχές του Μάη, η χώρα θα βγει σταδιακά από τον εφιάλτη του κορονοϊού που ήρθε με βίαιο τρόπο ναα νατρέψει την καθημερινότητά μας, αλλά το ίδιο βίαια θα φύγει, υποστήριξε μιλώντας χθες στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας ο καθηγητής τη Πνευμονολογικής κλινικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστα Γουργουλιάνης. Αυτό βέβαια συνέχισε δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουμε να έχουμε θυματα και μέσα το Μάϊο, αλλά πλέον τα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται δραματικά. Αυτό δείχνουν όλα τα μαθηματικά μοντελα και οι αναλύσεις, με πρώτο εκείνο της Γιουχάν στη Κίνα που το μελετήσαμε και είδαμε ότι ο κύκλος του κορονοϊού, είναι περίπου δυο μήνες.

Ο κ. Γουργουλιάνης υπεραμύνθηκε της άποψης ότι με την άνοδο της θερμοκρασία και καθώς θα μπαίνουμε στο καλοκαίρι θα εξασθενήσει ο ιός, όπως δείχνει και η έρευνα της ακαδημαϊκής υπότροφου κας Κώτσιου, από κοινού με τους ερευνητές τον κ. Κώτσιο και τον κ. Γαβρόπουλο. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή φαίνεται πως στις χώρες που βρίσκονται στο βόρειο ημισφαίριο και είχαν θερμοκρασίες από 0 ως 18 βαθμούς  Κελσίου, το τελευταίο τρίμηνο ευνοήθηκε η διάδοση του ιού. Την έρευνα αυτή τη συμμερίζεται πλέον και το Τζον Χόπκινς που εκανε κι αυτό μία αντίστοιχη επεξεργασία. Το Τζον Χόπκινς λοιπόν συσχέτισε τους θανάτους με τη θερμοκρασία, αλλά και με την υγρασία. Όταν έχουμε λιγότερη υγρασια, ευνοείται η εξάπλωση του ιού. Συνεπώς αν ανεβεί η θερμοκρασία και ταυτόχρονα και η υγρασία και αυτό συμβαίνει κατά κόρον στη Λάρισα,τότε θα έχουμε μείωση της εξάπλωσης.

Συνεπώς κατέληξε θα ερθουν καλύτερες μέρες και αντί να ρωτάμε για τον καλό καιρό για να ψησουμε έξω θα ρωταμε για τον καλό καιρό για να ξέρουε πότε θα απαλλαγούμε από τον κορονοίό.

Πηγή: thessaliatv