Παρασκευή 03.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φαντασμαγορική… η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών

13.11.2015

Με μια φαντασμαγορική φιέστα που έκλεισε χθες το βράδυ με πυροτεχνήματα, έγινε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομου

Χιλιάδες ήταν οι Τρικαλινοί που χθες το μεσημέρι υποδέχθηκαν κατά την ενθρόνισή του, το νέο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, αναφωνώντας «Αξιος»

Ο νέος Μητροπολίτης με δάκρυα συγκίνησης χαιρετούσε το πλήθος που ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, αφού του παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο συνόδευσε τον νέο Μητροπολίτη στην εξέδρα της κεντρικής πλατείας όπου ξεκίνησε το τελετουργικό.
Στην κεντρική πλατεία και υπό τις πρέπουσες τιμές και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τελέστηκε η ενθρόνιση του κ. Χρυσόστομου ως νέου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών με την προσφώνηση του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και την αντιφώνηση του κ. Χρυσόστομου, ενώ υπήρξε και ο χαιρετισμός του πρώην Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιου. Στην τελετή της ενθρόνισης υπήρξε πλειάδα Μητροπολιτών και Ιερέων από όλη την Ελλάδα.
Στην συνέχεια, σχηματίστηκε πομπή μέχρι τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και ο νέος Μητροπολίτης εκφώνηε τον Επιβατήριο λόγο του, μετά τις προσφωνήσεις του κ. Ιερώνυμου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Κανίνα εκ μέρους του Ιερού Κλήρου.