Κυριακή 06.12.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε ποιους άναψε φωτιές η πιθανή υποψηφιότητα Μιχαλάκη…

17.07.2017

Φωτιές άναψε δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», που θέλει τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη να… «Πάει για βουλευτής».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο αντιπεριφερειάρχης δέχεται ισχυρές πιέσεις να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο, αφού στην Πειραιώς γνωρίζουν πως η υποψηφιότητα Μιχαλάκη θα ενισχύσει σημαντικά τη «Γαλάζια παράταξη».

Το σίγουρο είναι πάντως πως αν ο Χρήστος Μιχαλάκης πει το «ναι» όχι μόνο θα είναι στο ψηφοδέλτιο, αλλά θα βάλει να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα υποψήφιοι βουλευτές… και περιφερειάρχες. Με λίγα λόγια θα έρθουν τα πάνω… κάτω.

Ο ίδιος σημείωσε χθες στον «Ενεργό Πολίτη» πως εμμένει στην αρχική του δήλωση περί παραμονής του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει τίποτα, αφού μπροστά μας έχουμε το νέο νόμο για τον «Καλλικράτη» που πληροφορίες θέλουν να καταργούνται οι αιρετοί αντιπεριφερειάρχες. Σε αυτή την περίπτωση και με δεδομένες τις πιέσεις που δέχεται από την «Πειραιώς», άγνωστες είναι οι… βουλές του πιο δημοφιλούς προσώπου σε επίπεδο νομού σήμερα.

Τι θα σημάνει όμως μια απόφαση του Χρήστου Μιχαλάκη να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Τρικάλων;

Σίγουρα την στέρηση μια θέσης όσων διαγκωνίζονται αυτή τη στιγμή στο ψηφοδέλτιο και θα ήταν αστείο να πιστεύει κανείς πως στο συγκεκριμένο timig και με τη δημοτικότητα που έχει να μην επιδιώξει να χτυπήσει την πρωτιά. Σε αυτή την περίπτωση ο πρώτος που έχει το πρόβλημα είναι ο Κώστας Σκρέκας, παρότι κάποιοι διαρρέουν πως λόγω των αραιών εμφανίσεων του στο νομό, ίσως σκέφτεται την κάθοδό του στην Αθήνα, γι’ αυτό και οι εμφανίσεις του στα κανάλια.

Ο αμέσως επόμενος είναι ο Ηλίας Βλαχογιάννης, αφού το… μισό του γραφείο θα μετακομίσει στον Χρήστο Μιχαλάκη.

Βέβαια αν ο αντιπεριφερειάρχης θελήσει να κάνει αυτή την κίνηση, θα αναγκαστεί να την κάνει νωρίς λόγω του ασυμβίβαστου.

Τι θα πράξει όμως ο Αγοραστός που όχι μόνον στηρίζεται στον Μιχαλάκη, αλλά ουσιαστικά είναι αυτός που του έδωσε την εκλογή στην περασμένη εκλογική αναμέτρηση με το ασύλληπτο ποσοστό του 62%; Θα αρκεστεί σε κάποιον αντικαταστάτη του, γνωρίζοντας πως πάει για την τρίτη του εκλογική αναμέτρηση έχοντας στην πλάτη του μεγάλη φθορά ειδικά στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας, που ήλπιζε να την καλύψει από Τρίκαλα και Καρδίτσα; Θα ζητήσει να… μεταπηδήσει στην Ευρωβουλή που φλερτάρει; Θα γίνει όμως αυτό δεκτό από την «Πειραιώς» όταν ο ίδιος είναι πρόεδρος της ΕΝΑΕ;.

Πάντως αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο μόνος που θα τρίβει τα χέρια του από χαρά είναι ο Νίκος Λέγκας που όπου σταθεί και όπου βρεθεί δεν κρύβει αυτή του την επιθυμία. Μάλιστα η τελευταία του εμφάνιση στην Πύλη, στην επίσκεψη του Μητσοτάκη, ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως θέλει και πάλι να εμπλακεί με τα κοινά, μόνο που αν οι εξελίξεις λάβουν αυτή τη μορφή, η κεντρική πολιτική σκηνή θα απαιτήσει πάρα πολύ τρέξιμο για τον ίδιο.

Χρήστος Κοντός