Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αντιδράσεις συναντά η επιλογή Χρ. Λιάπη στο ΚΕΘΕΑ

02.11.2019

Μεγάλες αντιδράσεις συναντά ο διορισμός του ψυχιάτρου Χρήστο Λιάπη ως προέδρου στη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, οποίος έχει μπει στο μικροσκόπιο των ΜΜΕ, ενώ το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία του με την Νάνσυ Λάμπρου φιναλίστ των καλλιστείων το 2008, που είχε δηλώσει στην «Espresso: «΄Οποιον αγαπάω τον …βασανίζω»…

Σύμφωνα με το σάιτ The Press Project «Στον διορισμό νέας διοίκησης του ΚΕΘΕΑ, αγνοώντας το πλήθος αντιδράσεων και με προφανή στόχευση να περάσει «στη ζούλα» τις αλλαγές που απορυθμίζουν το ΚΕΘΕΑ και τη λειτουργία του προχώρησε ο Βασίλης Κικίλιας, καταργώντας στην πράξη το αυτοδιοίκητο και τοποθετώντας στην κεφαλή του οργανισμού πρόσωπο αμφιβόλου πορείας και ποιότητας.

Σε μία πραξικοπηματική απόφαση, και μάλιστα υπό το «σκοτάδι της νύχτας», το υπουργείο Υγείας προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής στην ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας διοίκησης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

«Δεν διαπραγματευόμαστε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ και το δικαίωμά μας να εκλέγουμε το Διοικητικό μας Συμβούλιο από τη βάση. Oι προσπάθειές μας θα ενταθούν, η φωνή μας θα δυναμώσει» μπορεί να τόνισαν προ ημερών οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ως «απάντηση» στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η κυβέρνηση για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου, όμως ο Βασίλης Κικίλιας αγνόησε επιδεικτικά ακόμα και τους ανθρώπους του οργανισμού.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο υπουργός αποφάσισε να τοποθετήσει στο τιμόνι του ΚΕΘΕΑ τον ψυχίατρο Χρήστο Λιάπη, «βουτώντας» στην επετηρίδα του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, και επιλέγοντας ένα πρόσωπο που κάθε άλλο παρά κατάλληλο μοιάζει για να συνεχίσει το σοβαρό έργο του Οργανισμού.

Ο Χρ. Λιάπης, εκτός του ότι προέκυψε από την κομματική επετηρίδα, έχει να υπερηφανεύεται πως πίσω στο 2015, ήταν εκείνος που με την «διάγνωσή» του για την ψυχική υγεία του Γιάνη Βαρουφάκη, προκάλεσε το ενδιαφέρον μεσημεριανών εκπομπών, ενώ βρίθουν οι αναφορές του lifestyle Τύπου, όπως δημοσίευμα της Espresso στην οποία ο ίδιος ενημερώνει «όποιον αγαπάω τον… βασανίζω».

Όπως τονίζει η Εφημερίδα των Συντακτών, αναμένονται πλέον οι αντιδράσεις των εκλεγμένων οργάνων του ΚΕΘΕΑ».

Ανδρέας Ξανθός

Για πολιτικό αυταρχισμό κάνει λόγο ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή για το ΚΕΘΕΑ. «Η κρίση στο ΚΕΘΕΑ δεν θα ξεπεραστεί με το διορισμό διοίκησης της «αρεσκείας» του Υπουργού. Ο πολιτικός αυταρχισμός θα οδηγήσει & σε απορρύθμιση του φορέα & σε υπονόμευση του θεραπευτικού μοντέλου», ανέφερε.