Σάββατο 24.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κανονικότητα ρεεεε! τι δεν καταλαβαίνεις;

10.12.2019

Του Χρήστου Κοντού

ΣΥΡΙΖΑ: «Η ακραία καταστολή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών, στην πορεία για τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, έχει ως μοναδικό στόχο να εκφοβίσει το κίνημα της νεολαίας που αντιστέκεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον»

Ν.Δ.: «Ψέμα τα περί ακραίας καταστολής», «Δεν υπήρξε ακραία καταστολή» υπογραμμίζει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Όλα κάπως έτσι ξεκινάνε… Με μια αφορμή, πολλές φορές και χωρίς αυτή, την φτιάχνουν αν χρειαστεί, δεν είναι η πρώτη φορά. Η εξουσία το ξέρει καλά αυτό το παιχνίδι και αναλόγως ποιος την έχει στα χέρια του, παίζει περισσότερο ή λιγότερο μαζί της. Ολοι όμως παίζουν.

Ετσι έκανε πριν και ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι τώρα και η Ν.Δ., ας ωρύονται και οι δύο.

Ο ρόλος του καλού και του κακού… αστυνομικού. Ο ένας σε βαράει ασύστολα και χωρίς ενδοιασμούς, σε τραβάει από το εσώρουχο, βλέπεις τη φωτογραφία σου να κάνει τον γύρο του κόσμου εξευτελίζεσαι ακόμη και από αυτούς που υποτίθεται ότι σε υπερασπίζονται, για να κάνουν και αυτοί το παιχνίδι τους και ο άλλος έρχεται σου χτυπάει την πλάτη και σου λέει: «Μην δίνεις σημασία σε αυτόν τον μακάκα… είδες τέσσερα χρόνια που ήμουν εγώ στην κυβέρνηση; Δεν σε πείραζα έτσι… άντε να έπεφτε καμιά ψιλή το πολύ – πολύ».

Δεν λέει όμως την πραγματική την αλήθεια… Από το ξύλο, σ’ εχουν κάνει να ξεχάσεις γιατί βγήκες στο δρόμο.

Δεν λένε κουβέντα για την τεράστια ανεργία που την βλέπεις μπροστά σου παρότι έχεις 2-3 πτυχία, παρότι ξόδεψαν τα πάντα οι δικοί σου για να τα πάρεις… Δεν λέει για τους μισθούς πείνας των 400 ευρώ που είναι ίσα με τα επιδόματα που σου δίνουν για να σου κλείσουν το στόμα… Δεν λέει για το «φακελάκι» που δίνεις στο νοσοκομείο ώστε οι γονείς να μπορέσουν να γίνουν καλά… Δεν λένε για το όνειρο που σου στέρησαν, την δυνατότητα να ερωτευτείς γιατί δεν είχες χρήματα να βγάλεις την κοπέλα σου έξω…

Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα βγεις στο δρόμο, να θυμάσαι γιατί βγαίνεις… μην τους δίνεις το δικαίωμα να εκμεταλλεύονται την παρουσία σου εκεί…