Σάββατο 03.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μονο με αλυσίδες η κίνηση στα ορεινά

18.11.2018

Στον ύπνο έπιασε κυριολεκτικά δεκάδες οδηγούς το πρώτο χιόνι για φέτος στο νομό Τρικάλων, που επιχείρησαν είτε την βόλτα τους, είτε το ταξίδι τους για δουλειά στα ορεινά χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες… με αποτέλεσμα στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Ιωάννινων οι περισσότεροι να αναγκαστούν να επιστρέψουν.

Αυτή τη στιγμή το χιόνι μετά τον Κορυδαλλό, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη που βρίσκεται από τις 4 τα χαράματα στους δρόμους για τον συντονισμό των μηχανημάτων, έχει φτασει τα 80 εκατοστά, ενώ όλοι οι δρόμοι στον ορεινό όγκο είναι ανοιχτοί, αλλά μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Xρειάζονται αλυσίδες σε όλο το επαρχιακό δίκτυο και συγκεκριμένα: από τα Στουρναρέϊκα μέχρι το Βαθύρρευμα, από το Κοτρώνι μέχρι την Γέφυρα Αλεξίου, από την Μεγάλη Κερασιά μέχρι το Μαλακάσι, από τα Αμπέλια μέχρι τα Περτουλιώτικα Λιβάδια και από την Καστανιά μέχρι το Χαλίκι (Ασπροποτάμου).

Το μεγάλο όμως πρόβλημα που θα πρέπει να δει αυριο η αντιπεριφέρεια είναι οι κτηνοτρόφοι με τις αγελάδες ελευθέρας βοσκής που έχουν αποκλειστεί, μιας και αρκετοί από αυτούς δεν τις κατέβασαν ακόμη στα πεδινά.

Οι Ικαροι

Οι «Ίκαροι» προσπάθησαν να φτάσουν στον προορισμό τους, τα Ιωάννινα προκειμένου να αγωνιστούν με αντίπαλο την τοπική ομάδα για το πρωτάθλημα της Γ εθνικής κατηγορίας. Λογάριαζαν δυστυχώς χωρίς τον άστατο καιρό , ο όποιος σήμερα το πρωί επιδεινώθηκε τόσο που δεν τους άφησε ποτέ να φτάσουν. Στις φωτογραφίες φαίνονται οι στιγμές που έζησαν οι αθλητές των ικάρων στην προσπάθεια τους να φτάσουν στα Ιωάννινα,  αφού μεταξύ των χωρίων Τρυγώνας και Παναγιας ο δρόμος είναι απροσπέλαστος. φυσικά η ομοσπονδία ανέβαλε τον αγώνα.