Κυριακή 29.01.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Καλαμπάκα βγαίνει στο «σφυρί» με 3,2 εκατ. ευρώ πρώτη τιμή προσφοράς

30.12.2022

Με θετικά δείγματα για τον τουρισμό και για το 2023, ένα από τα πλέον γνωστά ξενοδοχεία 4 αστέρων στην Καλαμπάκα, μια ανάσα από τα μαγευτικά Μετέωρα, οδηγείται σε πλειστηριασμό στις 11 Ιανουαρίου 2023. Αρχική τιμή προσφοράς 3,2 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ξενοδοχείο κλασικού τύπου πόλης, δυναμικότητας 98 δωματίων και 174 κλινών, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμπάκας. Αποτελείται από τρεις κτηριακούς όγκους ενοποιημένους, οι οποίοι χτίστηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από το 1987 ως το 2009.

Το συγκρότημα έχει αναπτυχθεί σε τέσσερα όμορα οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 1.859,10 τμ και έχει προσόψεις σε 3 δρόμους στο κέντρο της Καλαμπάκας. Αποτελείται από υπόγειο που περιλαμβάνει τους βοηθητικούς χώρους της μονάδας, ισόγειο με τους κοινόχρηστους χώρους, χώρους καθιστικών, εστιατορίων- bar, καθώς και τέσσερις (4) ορόφους δωματίων. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 4.763,64 τμ.

Η περιοχή

Η Καλαμπάκα αποτελεί τουριστικό προορισμό (και θρησκευτικό σταθμό) καθώς είναι πολλοί οι επισκέπτες από Ελλάδα, αλλά και από εξωτερικό που επισκέπτονται την περιοχή 12 μήνες το χρόνο για να προσκυνήσουν ή να θαυμάσουν τα μοναστήρια που είναι κτισμένα στις κορυφές των Μετεώρων. Πόλος έλξης, οι βράχοι των Μετεώρων που αποτελούν διατηρητέο και προστατευόμενο μνημείο από την UNESCO και δημιουργούν την μεγαλύτερη μοναστηριακή πολιτεία της Ελλάδας μετά το Άγιο Όρος. Το σκηνικό αυτό έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες του Χόλυγουντ κατά το πρόσφατο παρελθόν (Beckett με πρωταγωνιστή τον John David Washington το 2021) και παλαιότερα (Τζέημς Μποντ «Για τα μάτια σου μόνο» το 1981). Επιπλέον, η Καλαμπάκα αποτελεί πόλο τουριστικής έλξης, κυρίως από την εγχώρια αγορά, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

 

Όσον αφορά το ξενοδοχείο, βγαίνει σε πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Special Financial Solutions Μ.Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π. και υπεύθυνη για την προώθηση της διαδικασίας την εταιρεία ΔΑΝΟΣ, μέλος της BNP Paribas Real Estate, με αρχική τιμή € 3.280.000 (περί τις €30 χιλ. ανά δωμάτιο). Οι προκαταβολές ύψους € 981.000 (30% της τιμής α’ προσφοράς) για την συμμετοχή πρέπει να κατατεθούν έως την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023.

Πηγή newsit.gr

[fbcomments]