Τρίτη 02.06.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Από ιαματικά μέχρι και…. αγριογούρουνα στον Χαρίτση!!!

06.07.2018

Είπαν τον πόνο τους… και κάτι πήραν στα λόγια… Ο λόγος για την προγραμματισμένη συνάντηση σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Τρικάλων με

τους 4 Δημάρχους του νομού Τρικάλων και τον ο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Ο κ. Χαρίτσης προσήλθε με… ώρα ΠΑΣΟΚ στο Δημαρχείο Τρικάλων, συνοδευόταν από τους τρείς τοπικούς Βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Νταούλα, Γιάννη Σίμο, Γιώργο Χονδρό, Κώστα Παππά, ενώ παρά τα αρκετά και σοβαρά ζητήματα που του τέθηκαν, ο ίδιος έδειξε διατηειμένος για την επίλυσή τους, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό και για την κατάσταση που βιώνει η χώρα, κάτι που έσπευσε αρκετές φορές να το επισημάνει.

Ο κάθε δήμαρχος έθεσε με την σειρά τα αιτήματα του, με πρώτο τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου που επικεντρώθηκε στις αναπτυξιακές προτάσεις, όπως οι πρότυπες καλλιέργειες, αξιοποίηση των υδάτινων πόρων με τις ιαματικές πηγές του Ριζώματος, πρόγραμμα των παραποτάμιων ζωνών, οι επενδύσεις στη ν τεχνολογία και τον τουρισμό, με έμφαση στον σχολικό τουρισμό, που αποτελούν τα «δυνατά όπλα» του Δήμου και όλου του νομού, ενώ αιτήθηκε την ίδρυση λαογραφικού μουσείου και μουσείου τεχνολογίας, με την παραχώρηση του στρατοπέδου Πούλιου στον Δήμο και την αξιοποίηση του λόφου του Προφήτη Ηλία με δημιουργία κέντρου χλωρίδας και πανίδας.

Το θέμα του… ξεμπλοκαρίσματος του «Ξενία» από το ΚΑΣ προέταξε ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει από υπουργό να δει το θέμα του Εργοστασίου Ξυλείας και του Δασαρχείου.

Το φράγμα του Νεοχωρίτη καθώς και την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν οι δήμοι, έθεσε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης. Οσο βέβαια και αν φανεί απίστευτο, μεγάλο μέρος της συζήτησης για τον δήμο Φαρκαδόνας αναλώθηκε στην αντιμέτωπιση των… αγριογούρουνων και τον ζημιών που προκαλούν στα χωράφια των αγροτών του δήμου του.

Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην υλοποίηση των αιτημάτων και να μεταφέρει σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο, όλα  τα ζητήματα που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του.