Κυριακή 20.10.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αποζημιώσεις για το χαλάζι ζητά η «Ανοιξη»

24.05.2018

Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τη χαλαζόπτωση και τις καταιγίδες, που έπληξαν περιοχές του Νομού Τρικάλων  σε χωριά των Δήμων Πύλης και Καλαμπάκας.

Η ζημιά σε πλήθος περιπτώσεων είναι ολοσχερής και οι οικονομικές συνέπειες είναι ανυπολόγιστες, δίνοντας συντριπτικό πλήγμα στο εισόδημα των αγροτών της περιοχής.

Για μια ακόμη φορά και με αφορμή αυτό το γεγονός, αναδείχνεται η αναγκαιότητα του αιτήματός μας για αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να γίνει κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% το κεφάλαιο και την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Με πρόσληψη του απαραίτητου εργατικού δυναμικού ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του σε όλη την χώρα.

Άμεσα ζητάμε:

– Να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών ώστε να δοθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς στο 100% της ζημιάς.

– Να αναπληρωθεί άμεσα το χαμένο εισόδημα των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων, με έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Καλούμε τους παραγωγούς που έχουν υποστεί ζημιές, συσπειρωμένοι στην ΟΑΣΤ «Η ΑΝΟΙΞΗ»  και τους Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής τους, να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 30 Μάη στις 10 πμ στην κεντρική πλατεία Τρικάλων,  που καλούν τα ταξικά σωματεία του νομού