Δευτέρα 23.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ποιος έφερε την τηλεόραση… στα χωριά των Τρικάλων… οέοοο;

11.06.2021

Κι όμως συμβαίνουν, στην Ελλάδα του 2021 οι δύο βουλευτές της Ν.Δ. Θανάσης Λιούτας, ερίζουν ποιος είναι αυτός που παρενέβη και κατόπιν ενεργειών του στον Κυριάκο Πιερρακάκη κατάφεραν να βλέπουν τηλεόραση 23 χωριά του νομού!!!

Την ώρα που ξέρουν με τους δορυφόρους πότε πάμε και στην τουαλέτα, οι δύο βουλευτές και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, έφεραν την τηλεόραση στα χωριά!!!

Ο Λιούτας

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η λειτουργία της πλατφόρμας για τη δράση «Λευκές Περιοχές» για να δοθεί δωρεάν και χωρίς γραφειοκρατία τηλεοπτικό σήμα σε μόνιμους κατοίκους σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές σε όλη τη χώρα μας και στον Νομό Τρικάλων.

Πρόκειται για μια σημαντική λύση, με την οποία αποκτούν πρόσβαση σε τηλεοπτική κάλυψη περιοχές και οικισμοί που έως τώρα ήταν εκτός αυτής.

Ο Θανάσης Λιούτας δήλωσε την ικανοποίησή του από τη συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο Τρικαλινός Βουλευτής είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα αυτό από κατοίκους πολλών δυσπρόσιτων περιοχών σε ολόκληρο τον Νομό Τρικάλων και στη συνάντησή του με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, είχε ζητήσει την εξεύρεση της λύσης.

Ειδικότερα, με την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω της ιστοσελίδας, https://white-areas.gov.gr, οι δικαιούχοι από όλοι την Ελλάδα, μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2021, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ψηφιακά, χωρίς να προσκομίσουν δικαιολογητικά, καθώς όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα αντλούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες μέσω διαλειτουργικότητας.

Παράλληλα διατηρείται και η δυνατότητα της εξυπηρέτησης των δικαιούχων και από τα κατά τόπους ΚΕΠ (το μόνο που χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση είναι οι δικαιούχοι να έχουν μαζί τους το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και τον ενδεκαψήφιο Αριθμό Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειάς). Τόσο η πρόσβαση, όσο και η εγγύηση για τον εξοπλισμό παρέχονται δωρεάν για διάστημα οκτώ ετών.

Η Παπακώστα

Η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, είχε θέσει η ίδια, ήδη από τις 17 Ιανουαρίου του 2020, με επίσκεψή της στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, το ζήτημα της ελλιπούς τηλεοπτικής κάλυψης, σε ποσοστό περίπου 30%, των ορεινών περιοχών του Νομού μας και ειδικά του Δήμου Μετεώρων. Το αίτημα της Βουλευτού δεσμεύτηκε να υλοποιήσει ο Υπουργός και πλέον 23 χωριά του Νομού Τρικάλων αποκτούν πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα.

Συγκεκριμένα για τον Νομό μας, τηλεοπτική κάλυψη θα λάβουν τα κάτωθι χωριά:

Στον Δήμο Μετεώρων: Βασιλική, Διάβα, Ασπροκκλησιά, Θεόπετρα, Βλαχάβα, Ορθοβούνι, Καλομοίρα, Καλογριανή, Φλαμπουρέσι, Αγιόφυλλο, Αγναντιά, Γάβρος, Κακοπλεύρι, Ξηρόκαμπος, Οξύνεια, Σταγιάδες.

Στον Δήμο Τρικκαίων: Γοργογύριον, Αρδάνιον, Ρόξα, Περδικορράχη και

Στον Δήμο Φαρκαδόνας: Οιχαλία, Γριζάνο, Ζάρκος.

Μέσω της εξειδικευμένης πλατφόρμας για τη δράση «Λευκές Περιοχές», δίχως γραφειοκρατία και άσκοπες μετακινήσεις, οι πολίτες των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών εξασφαλίζουν, πλέον,  την πρόσβασή τους, στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας. Οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2021, να υποβάλουν αίτηση ψηφιακά στη σελίδα white-areas.gov.gr, καθώς επίσης διατηρείται και η δυνατότητα εξυπηρέτησης μέσω των ΚΕΠ.