Σάββατο 03.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μια αληθινή ιστορία παρανομίας

23.11.2018 /

Η συνταρακτική καταγραφή του κινηματογραφικού βίου του «Πεταλούδα», μια αληθινή ιστορία παρανομίας 20 χρόνια μετά, παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στα Τρίκαλα.

Ο λόγος για τον πιο ριψοκίνδυνο τρόφιμο του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος Κώστα Σαμαρά με τις πέντε επιτυχημένες αποδράσεις του, που τον πλασάρουν στο πάνθεον των θρυλικών κατάδικων της χώρας και το βιβλίο του, που τιτλοφορείται «Καταζητείται».

Το βιβλίο του παρουσιάστηκε από τις εκδόσεις «Οξύ» και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος στην «Σουίτα Art Café», με το παρόν να δίνουν πλήθος αναγνωστών που αγαπούν το αστυνομικά βιβλία αλλά και όσους ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά τον Κώστα Σαμαρά.

Ομιλητές, εκτός από τον Κώστα Σαμαρά ήταν ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος, ο δικηγόρος Δημήτρης Σαμαρτζής και ο πρώην βουλευτής και δήμαρχος Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλο.

Όπως τονίστηκε πρόκειται για μία μια πυρετική αφήγηση πλούσια με αμέτρητες σκηνές, κυνηγητό στα στενά, ραλίστικες μανούβρες, βαριές ανάσες, φάρους, σειρήνες και πυροβολισμούς, με μικρά και μεγάλα χτυπήματα, ιστορίες εγκλεισμού, εξόδους από τη φυλακή και επανασυλλήψεις.

Εκτός από τη μακρά θητεία του στην παρανομία, μιλά επίσης για τον τόπο και τον τρόπο που μεγάλωσε, την βλάχα μάνα του και τον καραγκούνη πατέρα, για τους στενούς του «συνεργάτες» τους αδελφούς Παλαιοκώστα (ή αλλιώς Παπακώστα όπως τους ονομάζει στο βιβλίο) αλλά και για τη γυναίκα της ζωή του, Όλγα, που ήταν πάντα δίπλα του.

Ακολούθησε συζήτηση για τη σχέση σωφρονισμού και εγκληματικότητας στη σύγχρονη εποχή, ενώ η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από το μουσικό σχήμα «Σπύρος Σαμαράς και Φίλοι».