Κυριακή 26.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η Τζούρτζια έδειξε τον δρόμο του πολιτισμού!!!

24.08.2021

Πόλος πολιτιστικών εκδηλώσεων η Τζούρτζια φέτος το καλοκαίρι… Στον απόηχο των ημερών του Αυγούστου που είθισται να ανταμώνουν οι Βλάχοι αξίζει να σημειωθεί η έντονη πολιτιστική δράση της Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας Τζούρτζιας, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που διανύουμε λόγω πανδημίας..

Με οδηγό στο τιμόνι της ιστορικής ΦΑΤΑ την Ελένη Ράπτη, η Τζούρτζια έζησε όμορφες στιγμές, με την συμμετοχή του κόσμου έντονη και ιδιαίτερα ένθερμη!!!

Μεθοδικά, όμορφα και με μεράκι για τον τόπο ή Ελένη Ράπτη έστησε εκδηλώσεις που  έτυχαν της αμέριστη αποδοχής των συγχωριανών της αλλά και την συμμετοχή τους…

Η ίδια, χαμηλών τόνων αλλά ως άλλη ήρεμη δύναμη σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της μας, τόνισε πως τα φετινά δρώμενα είναι τουλάχιστον το λιγότερο που αξίζει σε έναν τόσο ιστορικό σύλλογο όπως η ΦΑΤΑ!!!

«Με την γραμματέα της Αδελφότητας κ. Μαρία Μάλεμη αφουγκραζόμαστε τον κόσμο του χωριού μας, την νεολαία μας και κύριος στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την παράδοση γιατί είναι η ταυτότητα όλων μας αλλά και να δώσουμε μια νότα διαφορετική για να καταφέρουμε να κάνουμε τόπο προορισμού και να κρατήσουμε την νεολαία μας!!!

Στόχος μας επίσης είναι η  ενεργός συμμετοχή των συμπατριωτών μας σε όλα τα δρώμενα ως μια ομάδα ανθρώπων που προάγουν τον πολιτισμό του τόπου καταγωγής μας!!!

Βραδιά παραδοσιακής μουσικής με ηχηρά ονόματα του χώρου όπως ο Δημήτρης Παράσχος, όπως ο δικός μας Δημήτρης Καλαμποκας μαγνήτισαν κόσμο απ όλο τον Ασπροπόταμο κι όχι μόνο…Σε αυτό το κομμάτι το στίγμα του, έβαλε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κος Γιάννης Δήμας, ο οποίος είναι πάντα πρόθυμος να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στο αντικείμενο οπότε αυτό του ζητηθεί!!!

Ομορφα απογεύματα με παιδικά χαμόγελα, έζησαν και οι μικροί του χωριού με την εκδήλωση παρουσίασης παιδικού βιβλίου, με την συγγραφέα Χριστίνα Αλεξίου…

Ασπροποταμιτικο στίγμα και στην λογοτεχνία παρουσιάζοντας δύο βιβλία του Θοδωρή Λιμήτσιου καταγόμενος από την Ανθούσα Ασπροποτάμου… Το στίγμα της άφησε εκεί η πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαιων κ. Ντίνα Δήμα η οποία προλόγισε τον κ. Λιμήτσιο.

Και το πρωτόγνωρο αλλά και με τόσο ευρεία αποδοχή το κλείσιμο των πολιτιστικών δράσεων με τη Βραδιά του Μάκη Σεβιλογλου ο οποίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την φιλοξενία»!!!

Να αναφέρουμε ότι επίσης κάτι που μας έκανε εντύπωση η μόνιμη παρουσία ιατρού σε ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο μέριμνα του συλλόγου αφού εξασφάλισε χορηγία από την γαλακτοβιομηχανία “Ομηρος”, κάτι που στην συγκεκριμένη δύσκολη συγκυρία που ζούμε θεωρείται αξιοθαύμαστο!!!

Ακόμη υπήρξε και μια σειρά τεχνικών έργων  που μέσω χορηγιών κατάφερε να υλοποιήσει ο σύλλογος στην οικονομικά δύσκολη εποχή μας και που έδωσαν το στίγμα τους στην Τζούρτζια!!!

Τέλος με κάθε σεβασμό θα πρέπει να αναφερθεί και η απονομή τιμητικής πλακέτας στην Αρεοπαγίτισσα κ. Μαρία Λεπενιωτη η οποία την χρόνια που πέρασε μας δίδαξε δικαιοσύνη και ο ιστορικός σύλλογος της Φ. Α. Τ. Α ως τόπο καταγωγής της την τίμησε!!!

Τα καλύτερα έπονται..!!!