Τετάρτη 17.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τζίνα Μπέη: Τρίπτυχο ανάπτυξης στο δήμο Τρικκαίων

23.05.2019 /

 Βούληση – Καινοτομία – Υποστηρικτικοί μηχανισμοί

Το τρίπτυχο της αγροτικής ανάπτυξης και της στήριξης της επιχειρηματικότητας

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος της «Επανεκκίνησης» του Δ. Παπαστεργίου θέτει το τρίπτυχο της αγροτικής ανάπτυξης και της στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Αναλυτικά η Τζίνα Μπέη, η οποία είναι και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Τρικάλων θέτει τους εξής στόχους:

«Το όραμα, οι αξίες και οι ιδέες είναι τα στοιχεία της «Επανεκκίνησης» που δίνουν προγραμματικό περιεχόμενο στην προσπάθειά μας. Αυτό που διασφαλίζει και εγγυάται την επόμενη μέρα των εκλογών, είναι το γεγονός ότι προτάσσουμε τον πολιτισμό της προόδου, της ευημερίας της τοπικής κοινωνίας, και αγωνιζόμαστε γι’αυτό.

Στόχος μας είναι να στηρίξουμε, να ανοίξουμε δρόμους ανάπτυξης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, αξιοποιώντας τη γνώση, τη θέληση, τη μεθοδικότητά μας με σεβασμό στο δικαίωμα κάθε δημότη να μπορεί να προκόψει στον τόπο μας. Ως Δήμος Τρικκαίων, και ως αυριανή δημοτική αρχή, έχουμε μια μεγάλη πρόκληση μπροστά μας: να δημιουργήσουμε πλαίσιο στήριξης όλων των κοινωνικών ομάδων, όλων των επαγγελματικών κλάδων. Να διασφαλίσουμε τις συνθήκες για: υψηλότερη επιχειρηματική ενεργοποίηση, λιγότερη ανεργία και ειδικά στους νέους ανθρώπους που θέλουμε μαζί να δημιουργήσουμε το αύριο της περιοχής μας.

Ξεκινώντας από την αγροτική ανάπτυξη, αναβαθμίζουμε τις γεωτεχνικές υπηρεσίες και συνεργαζόμαστε με την επιστημονική κοινότητα. Πιστοποιούμε και δίνουμε ταυτότητα στα προϊόντα που παράγονται στο δήμο μας. Θέτουμε την καινοτομία στην υπηρεσία των ανθρώπων του κλάδου. Διασφαλίζουμε τις υποδομές που θα στηρίξουν τον γεωργό, τον κτηνοτρόφο και θα προστατεύσουν την προσπάθειά τους.

Ο Δήμος Τρικκαίων, γίνεται ένα περιβάλλον φιλικό για την ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Φροντίζουμε να έχει αντίκρισμα ο καθημερινός κόπος των ανθρώπων της επιχειρηματικότητας, μέσα από την απλοποίηση γραφειοκρατικών διαδικασιών, μέσα από την ανταποδοτικότητα. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της Τρικαλινής οικονομίας. Κρατούν τις γειτονιές μας ζωντανές μέρα νύχτα, δημιουργούν θέσεις εργασίας. Ο δήμος οφείλει να είναι κοντά στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες μειώνοντας τη γραφειοκρατία, δίνοντας κίνητρα μέσω των ανταποδοτικών τελών, φροντίζοντας καθημερινά την εικόνα της πόλης. Δουλεύουμε για μια πόλη που στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα

Προχωράμε λοιπόν σε έναν συνολικό σχεδιασμό για την αναβάθμιση του δήμου Τρικκαίων, για την παραγωγική και επιχειρηματική του ταυτότητα. Ο στόχος μας μπορεί να επιτευχθεί, και να γίνουμε πόλος υγιούς κοινωνικής ανάπτυξης».