Τρίτη 14.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το τσιγάρο που… καίει τον αντιδήμαρχο οικονομικών

15.10.2018

Σάλο έχει προκαλέσει βιντεάκι που ανάρτησε από ταβέρνα στο δικό του προφίλ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Φόρης Ρόμπος, όπου σε αντίθεση με τα όσα λέει ο δήμαρχος της καρδιάς του κ. Παπαστεργίου, έχει ανάψει το τσιγάρο του σε κλειστό χώρο και διασκεδάζει με τα τραγούδια του επίσης αντιδημάρχου Ηλία Παπανικολάου. Την ίδια ώρα η Δημοτική Αστυνομία πριν 2 μόλις βδομάδες έκανε έφοδο σε καταστήματα και μοίρασε πρόστιμα, κάτι που έσπευσε το γραφείο Τύπου να μας ανακοινώσει, υπενθυμίζοντας παράλληλα το ύψος αυτών των προστίμων.

Το βίντεο: https://www.facebook.com/foris.rompos/videos/10217548236608571/, κατέβηκε μετά από λίγες ώρες άρον – άρον από το προφίλ του αντιδημάρχου (αλλά ως έξυπνη πόλη και έξυπνοι δημοτικοί άρχοντες των νέων τεχνολογιών μπορείτε να το βρείτε, αν και αναγνώστης μας είπε πως πλέον το έχει σε youtube), εξάλλου απόδειξη των όσων λέμε είναι η φωτογραφία από το συγκεκριμένο βίντεο. Επίσης ανέβηκε και σε ιστοσελίδα εφημερίδας που κατέβηκε αμέσως μετά…

Από δω και πέρα ο λόγος είναι σε εσάς κ. Δήμαρχε, γιατί δεν φανταζόμαστε πως ξεχάσατε τι γράφατε και τι λέγατε στις συνεντεύξεις για τον υπ. Κ. Σπίρτζη:

«Θα έπρεπε εκεί στο Πήλιο, όπου δεν υπάρχει Δημοτική Αστυνομία, να συγκροτηθεί κλιμάκιο και να πάνε να γράψουν τον υπουργό»… «Το IQ μιας πόλης μετριέται από το αν ασχολείται με την παιδεία, το περιβάλλον, την ευημερία των πολιτών – που έχει να κάνει και με τον αντικαπνιστικό νόμο»…..«Δεν είναι σοβαρό να λέμε ότι έχουμε έναν νόμο, αλλά εγώ που είμαι υπουργός ας κάνω κι ένα τσιγαράκι». Συνέντευξή σας στα «ΝΕΑ» και την δημοσιογράφο Κατερίνα Ροββά.

Επίσης φέτος 15 Μαρτίου στη Λέσχη 97,6, στο δικό σας ραδιόφωνο δηλώνατε:

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον κύριο Σπίρτζη, και καλά έκανε και ήρθε να δει τα προβλήματα από κοντά. Αυτό όμως που έκανε ήταν απρέπεια και θα μπορούσε να βγει να ζητήσει μια συγγνώμη γιατί τόσο κραυγαλέα δεν τηρεί τον αντικαπνιστικό νόμο. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Αν εγώ πιάσω  δικό μου αντιδήμαρχο να καπνίζει σε κλειστό χώρο, το ξέρει ότι θα παραιτηθεί. Συγκεκριμένα εγώ θα τον παραιτήσω»

Θα ζητήσετε την παραίτηση του κ. Ρόμπου; Θα τον παραιτήσετε;

Σαφέστατα και δεν έχουμε κάτι με τον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο (ίσα – ίσα είναι από τους πλέον συμπαθείς που έχετε), δεν μπορεί όμως ο φουκαράς ο οικοδόμος, ο μεροκαματιάρης, ο κάθε πολίτης να μπαίνει το μεσημέρι στο ουζερί και να μην καπνίζει σεβόμενος το νόμο… ή να καπνίζει κρυφά σε πλαστικό ποτηράκι με την ψυχή στο στόμα κοιτώντας την πόρτα μην μπει μέσα η αστυνομία λες και έκανε το μεγαλύτερο έγκλημα και την ίδια ώρα ο αντιδήμαρχός σας (κι άλλον έχουμε δει, αλλά δεν προλάβαμε να τον αποθανατίσουμε) να καπνίζει και μάλιστα με τασάκι στο τραπέζι.

Κλείνουμε με την δική σας τότε ανάρτηση για το υπουργό:

“Όταν πραγματικά νιώθεις μ@λ@κας που προσπαθείς να εφαρμόσεις τον αντικαπνιστικό… Σε ένα παράλληλο σύμπαν, .σε μία άλλη χώρα, όταν ένας υπουργός απροκάλυπτα παραβίαζε το νόμο αλλά και τις εγκυκλίους άλλου του συναδέλφου, η παραίτηση θα ήταν μονόδρομος. Αλλά ξέχασα… Είμαστε στην Ελλάδα”.