Κυριακή 29.01.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δυσαρέσκεια Τσιάρα για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

06.12.2022

«Γκρίνια» μέσα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ επικρατεί μετά την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να μεταθέσει την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων με τις πρώτες αιχμές να έρχονται μάλιστα σε τοπικό επίπεδο από τον Θανάση Τσιάρα.

Ο περιφερειακός σύμβουλος μιλώντας στον «Ζυγό» διαφώνησε με την λογική του Ανδρουλάκη να αναβάλει την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων λέγοντας πως αυτό έγινε γιατί θέλει να δει που θα χαθούν έδρες με βάση τη νέα απογραφή, ώστε να εκλέξει τους δικούς του ανθρώπους.

Επίσης δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένος από τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ που θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερα, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκομίζει οφέλη από τη φθορά της Ν.Δ. και κατά συνέπεια θα έπρεπε να την κερδίζει το ΠΑΣΟΚ.

Να σημειώσουμε πως το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη αποφάσισε να αναβάλει τα επίσημα “αποκαλυπτήρια” των ψηφοδελτίων, που είχε προγραμματίσει να γίνουν με “αφορμή” τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την προσεχή Κυριακή.
Η αλλαγή πλεύσης κρίθηκε επιβεβλημένη καταρχάς από το Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος και ενημέρωσε του συνεργάτες ότι όσο παραμένει θολό το τοπίο σχετικά με την κατανομή των εδρών που φέρνει η νέα απογραφή δεν μπορεί να ανακοινωθούν “λίστες”, από τις οποίες στη συνέχεια θα πρέπει ενδεχομένως να αφαιρεθούν ονόματα υποψηφίων. Η αλήθεια είναι ότι στη Χαριλάου Τρικούπη (όπως και στα επιτελεία άλλων κομμάτων) ο προβληματισμός προϋπήρχε, αφού όλοι γνώριζαν ότι η μείωση ή η αύξηση εδρών σε μια εκλογική περιφέρεια επηρεάζει αναπόδραστα και τον αριθμό των υποψηφίων στις λίστες. Εντούτοις τα αρμόδια στελέχη κινούνταν μέχρι σήμερα με τη “γραμμή” ότι τα “αποκαλυπτήρια” θα γίνουν στις 10-11 Δεκέμβρη, ώστε οι υποψήφιοι να μπουν γρήγορα στην προεκλογική μάχη και να έχουν τη δυνατότητα να “οργώσουν” και επισήμως τις εκλογικές τους περιφέρειες τις μέρες των γιορτών. Οι σχετικές εισηγήσεις ωστόσο μπήκαν, όπως ακούγεται, στο “συρτάρι” καθώς επικράτησε τελικά η άποψη ότι η έγκριση των υποψηφίων βουλευτών από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ πρέπει να οργανωθεί, αφού δημοσιευτούν τα στοιχεία της απογραφής για το νόμιμο πληθυσμό κάθε εκλογικής περιφέρειας (στο τέλος του τρέχοντος έτους).

[fbcomments]