Τετάρτη 06.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εχασε… το τρένο ο νομός – Ανήμπορη η ηγεσία της τοπικής Ν.Δ.

13.07.2021

Πολύ λίγη για να αντιμετωπίσει ακόμη και την υπόθεση των δρομολογίων του ΟΣΕ φαίνεται πως είναι η τοπική ηγεσία της Ν.Δ. αφού παρά τη  σειρά επιστολών βουλευτών και παραγόντων της Τ.Α.  δεν μπόρεσε να επαναφέρει τα δρομολόγια που χάθηκαν πριν ένα μήνα περίπου… αλλά κατάφερε να χάσουμε και τα δυο απευθείας δρομολόγια Καλαμπάκα-Αθήνα (17.15) και Αθήνα-Καλαμπάκα (7.20) που υπήρχαν!!! Λίγη όμως είναι και η αντιπολίτευση με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάφερε να σηκώσει το θέμα και να του δώσει τη διάσταση που πραγματικά εχει.

Σύμφωνα με τα όσα είπε το στέλεχος του ΟΣΕ στα Τρίκαλα Θωμάς Χαχάμης αντι των απευθείας δρομολογίων για Αθήνα θα δρομολογηθούν δώδεκα (12) νέα δρομολόγια Καλαμπάκα-Παλαιοφάρσαλος (6 το πρωί-3 προς Παλαιοφάρσαλο και 3 προς Καλαμπάκα και άλλα τόσα το απόγευμα) προκειμένου οι επιβάτες να μπορούν να πάρουν τις ανταποκρίσεις του κεντρικού δικτύου προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ένα σχέδιο που όμως με τον ίδιο είναι αμφίβολο πόσο θα πετύχει, αφού μένει να το δούμε στην πράξη. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της ζημιάς, πέραν της εξυπηρέτησης των πολιτιών των δύο νομών, κάθε μέρα με τα απευθείας δρομολόγια έρχονται ΤΩΡΑ καθημερινά περισσότεροι από 70 τουρίστες στην Καλαμπάκα… που προφανώς πλέον δεν θα κατεβαίνουν στον Παλαιοφάρσαλο να φάνε σουβλάκι… για να συνεχίσουν για Μετέωρα…

Πάντως ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση κατά των υπουργών Σκερέκα και Τσιάρα αλλά και των βουλευτών Καρδίτσας και Τρικάλων για την εγκατάλειψη της γραμμής που θα έπρεπε να επεκταθεί ώστε να γίνει σιδηροδρομική Εγνατία.

Χ.Κ.