Πέμπτη 29.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μεγαλώνει το μπλόκο στο Ζάρκο – Τρακτέρ αύριο και στην Βασιλική

28.01.2024 /

Τα δεκάδες τρακτέρ που ανέβασαν οι αγρότες της Λάρισας μετά τη θριαμβευτική τους είσοδο στη Λάρισα  θα παραμείνουν στην κεντρική πλατεία μέχρι αύριο το μεσημέρι οπότε καλούν σε συλλαλητήριο τους φορείς της πόλης. Στο μεταξύ μεγαλώνει το μπλόκο του Ζάρκου με νέα τρακτέρ ενώ σήμερα αναμένεται τρακτέρ να βγούνε και στον κόμβο Βασιλικής.

Ο  Αγροτικός Σύλλογος Βασιλικής καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους όλων των χωριών του Δήμου Μετεώρων και χωριών του δήμου Τρικκαίων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και ώρα 10:30 το πρωί.

Οι αγρότες του νομού αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα αν θα προχωρήσουν και σε κλείσιμο των δρόμων, πέραν του συμβολικού χαρακτήρα.

Στη Λάρισα

Διεκδικούν όπως ανέφεραν την επιβίωσή τους, μέτρα για τη στήριξή τους , χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των χωραφιών και των αρδευτικών δικτύων, αποζημιώσεις στο πάγιο κεφάλαιο έγκαιρα για να μπουν στις εαρινές σπορές σε 340 μέρες από τώρα και να αλλάξει η ΚΑΠ που έχει φέρει δραματικές περικοπές στις άμεσες επιδοτήσεις. Οι αγρότες μετά το αυριανό συλλαλητήριο θα κατευθυνθούν με τα τρακτερ αργά το μεσημέρι στο μπλόκο του Πλατυκάμπου όπου εκεί αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα με αποκλεισμό της Εθνικής οδού

Ειδική αναφορά έγινε από τους πλημμυροπαθείς αγρότες των παρακαρλίων για το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τα χωράφια τους σε έκταση 180.000 στρεμμάτων που παραμένουν επί 5 μήνες κάτω από τα νερά και όπως όλα δείχνουν θα παραμείνουν για ακόμη δύο χρόνια

[fbcomments]