Τετάρτη 21.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρέλαση από τρακτέρ σήμερα το βράδυ στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων

12.02.2024 /

Παρέλαση από εκατοντάδες τρακτέρ σήμερα το βράδυ στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων, όπου οι αγρότες αγανακτισμένοι βγήκαν να διαμαρτυρηθούν, ενόψει μάλιστα και της αυριανής συνάντησης με τον πρωθυπουργό.

Οι αγρότες που σταμάτησαν συμβολικά για μισή ώρα περίπου στο ύψος της κεντρικής πλατείας με κορναρίσματα συνέχισαν για τον κόμβο Μεγαλοχωρίου, όπου πιθανών να μείνουν σήμερα το βράδυ, αφού για αύριο στις 11:30 θα υπάρξει αποκλεισμός.

Τα αιτήματα των αγροτών είναι:

— Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως: Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου, πλαφόν 7 λεπτά/KWh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα, επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

— Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η Νέα ΚΑΠ.

— Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.

— Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.

— Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουν εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες τους.

— Εργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

[fbcomments]