Σάββατο 23.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Από τις 13 Ιουλίου οι Τρικαλινοί θα… επανασυντονιστούν στη DIGEA

08.07.2021 /

Σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» της Πολιτείας (Κοινή Υπουργική Απόφαση 18/2020, ΦΕΚ Β’ 1752, 7/5/2020) και του κοινού χρονοδιαγράμματος της ΕΡΤ και της DIGEA, την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Λάρισας Τρικάλων και τμήματος της Καρδίτσας.

Οι τηλεθεατές των περιοχών αυτών θα πρέπει να προβούν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 13 Ιουλίου 2021 σε επανασυντονισμό των δεκτών τους για τη λήψη των καναλιών από τις νέες συχνότητες, ενώ επισημαίνεται ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε αγορά νέου εξοπλισμού.

Τα Κέντρα Εκπομπής που θα επηρεαστούν είναι:

Α) Για την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
ΔΟΜΝΙΣΤΑ
ΚΡΙΚΕΛΟ
ΠΟΤΑΜΙΑ
ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ

 

Β) Για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
ΑΣΠΡΑΓΓΕΛΟΙ
ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΓΡΑΝΙΤΣΟΠΟΥΛΑ
ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΚΑΤΑΡΑ
ΛΙΓΓΙΑΔΕΣ
ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ
ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
ΡΟΔΑ
ΦΑΡΜΑΚΟΒΟΥΝΙ
ΨΑΚΑ

 

Γ) Για τις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
ΔΟΒΡΟΥΤΣΙ
ΕΛΑΣΣΟΝΑ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τηλεθεατές  που διαθέτουν δέκτη συμβατό με την τεχνολογία High Definition ηλεόραση ή αποκωδικοποιητή), θα μπορούν να παρακολουθούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και σε Υψηλή Ευκρίνεια (HD).

Υπενθυμίζεται πως με τη δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης, που πραγματοποιείται βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, θα εκπέμπονται στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G.