Τετάρτη 03.03.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Καθήλωσαν οι “Ιστορίες Ανδρών” του Χαλβατζάρα

17.02.2020 /

«Κι αν μας αντέξει το σχοινί… θα φανεί στο χειροκρότημα» και ο Χρήστος Χαλβατζάρας πήρε ένα μεγάλο και παρατεταμένο χειροκρότημα από τους δεκάδες θεατρόφιλους που έσπευσαν Τετάρτη και Πέμπτη να δούνε τις “Ιστορίες Ανδρών” που ανέβασε στη σκηνή της Ανδρομέδας, αφού όχι μόνο τον άντεξε το σχοινί… αλλά καθήλωσε με την ερμηνευτική του ικανότητα στη σκηνή!

Ο Χρήστος Χαλβατζάρας διασκεύασε, σκηνοθέτησε και ερμηνεύει έξοχα, Τσέχωφ και Μουρσελά, κρατώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.

Η παράσταση που θα ανέβει ξανά την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, είναι βασισμένη στα μονόπρακτα : “Oι βλαβερές συνέπειες του καπνού» του Άντον Τσέχωφ και “Ημιτελής συνουσία ” του Κώστα Μουρσελά, με κοινό παρονομαστή τον ανδρικό ψυχισμό.

Ο Εγκλωβισμένος σε ρόλους στερεοτυπικούς και σχέσεις εξάρτησης, καταπιεσμένος άντρας, τολμά και αγγίζει αχαρτογράφητα ύδατα, αποδέχεται την ευαλωτότητά  του, ως έναυσμα και τροχοπέδη για την προσωπική του επανάσταση.

Παγιδευμένος στην χρωστούμενη αγάπη και στην επιθυμία του για ανθρώπινη επαφή, με ένα συνεχή, αγωνιώδη και απολογητικό τρόπο, προσπαθεί να αυτοπροσδιοριστεί και να δικαιολογήσει το ‘’ξόδεμα’’ της ζωής του. Οι σχέσεις του με τους σημαντικούς άλλους (σύζυγο, μάνα, ερωμένη, φίλο) είναι σχέσεις χάους και αταξίας. Η αναζήτηση νέου νοήματος ζωής καθρεφτίζεται στα τρίτα πρόσωπα. Μονόλογοι που ουσιαστικά είναι διάλογοι με το ‘’ανελέητο’’ περιβάλλον του και εν τέλει με τον ίδιο του τον εαυτό. Μοναξιά, πόνος, θυμός, ενοχές, ανάγκες δίνονται μέσα από γλυκόπικρες απολογίες, με μπόλικη αίσθηση χιούμορ. Στις σκηνές που προβάλλεται η στερεοτυπική μονοδιάστατη εικόνα του άτρωτου αρσενικού, το γέλιο βγαίνει αβίαστα.

Οι δύο ήρωες θα μπορούσαν να είναι πρόσωπα καθημερινά που ζουν ανάμεσα μας ή θα μπορούσαν να είναι κάποιοι από εμάς.

Επόμενη Παράσταση: Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 & ώρα: 21:30 ,

Aνδρομέδα μουσικό στέκι: Στρ. Σαράφη 12, Τρίκαλα, τηλ: 697 758 0754

Γενική είσοδος: 8 €
Διάρκεια: 1.15’’

Συντελεστές Παράστασης

  • Διασκευή – Σκηνοθετική επιμέλεια – Ερμηνεία: Χρήστος Χαλβαντζάρας
  • Σκηνικά-κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα
  • Μουσική: Μάρω Καρατώλου
  • Ανάλυση θεατρικών κειμένων, χαρακτήρων- Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιουλία Κούρτη
  • Αφίσα – πρόγραμμα: Έβελυν Αντωνίου
  • Φροντιστήριο : Βίβιαν Χαλβαντζάρα
  • Φωτογραφίες: Στέλλα Χαλβαντζάρα
  • Φωτισμός/Ηχοληψία: Δημήτρης Λατσάρας

Πολύτιμοι  Αρωγοί:

  • Τεχνικοί ‘’Θεσσαλικού Θεάτρου’’: Νίκος Γιωργάκης, Χρήστος Καράκης & Θωμάς Παπατριανταφύλλου. «Θέατρο Όψεις Καρδίτσας» & Παύλος Βησσαρίου. Αργυρούλα Σίμου (ζωγράφος). Στέλιος Καραγιώργος και ’’Μουσείο Τσιτσάνη’’.


Χορηγοί:

Καφέ 14 OZ, Βιβλιοπωλείο Παπαναστασίου, Café Ασκληπιάκι, Λιπαντικά Τζερεμές, Central Cafe, EKO market.