Σάββατο 23.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τσιόλκας (Μαράβας)

04.10.2020 /

Δυνατός στη ζωή, δυνατός έως και το θάνατο. Ο 71χρονος Κωνσταντίνος Τσιόλκας του Κυριάκου από τους Ταξιάρχες, μετά από μια χρόνια μάχη, κατάφερε να νικηθεί, δίνοντας μια ιδιαίτερα σκληρή μάχη με το χάρο. Δυστυχώς ο δεύτερος υπερτέρησε κόβοντας το πρωί της Κυριακής το νήμα της ζωής, για τον ιδιαίτερα γνωστό στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας αλλά και των Τρικάλων, «Μαράβα».

Άνθρωπος της παρέας, της φιλίας, του καλαμπουριού και της διασκέδασης διατηρούσε επί σειρά ετών την ταβέρνα ουζερί «Ο Μαράβας» στην είσοδο των Ταξιαρχών. Από το μαγαζί του πέρασαν γενιές και γενιές ανθρώπων, από το χωριό του, από τα όμορα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας αλλά και του νομού. Διατηρούσε πάντα στενούς δεσμούς φιλίας με όλους τους πελάτες του, ενώ πρωτοστατούσε στην διοργάνωση πανηγυριών για να διασκεδάζει ο κόσμος και να χαίρεται κι εκείνος μαζί του. Η καλοσύνη του, η φιλοτιμία, η προσφορά, συγκινούσε την πολυπληθή πελατεία του, για την οποία πάσχιζε να εξυπηρετήσει και να προσφέρει τα πάντα. Το ουζερί το επισκεπτόταν συχνά όχι μόνο απλοί πολίτες αλλά επιστήμονες, πολιτικοί, τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Τόπος συνάθροισης και διαλόγου, πάντα στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού και της εκτίμησης.

Ο λόγος του πάντα συμβόλαιο για τους άλλους, όπως φυσικά το θάρρος του να αντιμετωπίζει πάντα κατάματα τη ζωή. Μ’ αυτή τη δύναμη και το θάρρος αντιμετώπιζε τα οξυμένα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια. Δεν το έβαζε κάτω, πάλευε μέχρι τέλους θεωρώντας ότι θα κερδίσει δίνοντας δύναμη και κουράγιο στα παιδιά και στη σύζυγό του. Δυστυχώς ο χάρος τον θέλησε δίπλα του, αρκετά νωρίς και σήμερα στις 9 το πρωί αποφάσισε να τον παραλάβει, απομακρύνοντας από τα αγαπημένα του πρόσωπα την κόρη του Μαρία Τσόλκα και το γαμπρό του Θοδωρή Λακιάρα και τη σύζυγό του Χρυσάνθη.

Η σορός θα μεταφερθεί αύριο Δευτέρα 5-10-2020 στη 1:15 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος και ένα τέταρτο αργότερα στη 1:30 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Ο καφές θα δοθεί στην ταβέρνα Βάιος Κοντοχρήστος. Την τελετή επιμελείται το γραφείο τελετών Κωνσταντίνος Κυρ. Γκαγκάς στη Φαρκαδόνα τηλ. 6973903534 

Καλό ταξίδι πεθερέ μου και καλή ανάπαυση.

Θεόφιλος Λακιάρας