Παρασκευή 30.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αλλαγή κλίματος επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία

02.10.2017

Το μεγάλο στοίχημα ανατροπής του κλίματος που υπάρχει στη Θεσσαλία φαίνεται πως βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ το διήµερο 10-11 Οκτωβρίου στην Λάρισα, όπου θα πραγματοποιηθεί το Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας, παρουσία του πρωθυπουργού που αναμένεται να έρθει στην πρωτεύουσα του Θεσσαλικού κάμπου με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τους αγρότες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda «ο Αλέξης Τσίπρας, δεν θα περιοριστεί σε επισημάνσεις σχετικά µε την πορεία της αγροτικής οικονομίας όπως έκανε το προηγούμενο διάστηµα αλλά θα εξαγγείλει συγκεκριμένα πράγµατα, καθώς γνωρίζει ότι το ακροατήριο των Θεσσαλών είναι απαιτητικό και µπορεί να γίνει ιδιαίτερα…θερµό.
Μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτή δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να προϊδεάσει τους αγρότες για τη βούληση της κυβέρνησης να µετριάσει τους ισχύοντες φορολογικούς συντελεστές για τα αγροτικά εισοδήµατα αλλά και να αφήσει ανοικτό το ενδεχόµενο καθορισµού νέου, σηµαντικά χαµηλότερου πλαφόν, στο φορολογητέο εισόδηµα, βάσει του οποίου υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές.

Έτσι, πέραν της δέσµευσης για άµεση πληρωµή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου του 2015, που έχει κολλήσει στο υπουργείο Οικονοµικών, στερώντας από τους αγρότες πολύτιµη ρευστότητα, θα ανακοινώσει, λέει ένα σενάριο, την ένταξη όλων των επιλαχόντων στο πρόγραµµα των νέων γεωργών. Βέβαια, κάτι αντίστοιχο, ανακοινώθηκε και κατά την επίσκεψη του για ένταξη του 50% των επιλαχόντων αγροτών της Κρήτης».

Επισκέψεις υπουργών

Στο μεταξύ το έδαφος έρχονται να προετοιμάσουν στο νομό Τρικάλων δύο υπουργοί με πρώτον την Τετάρτη, τον Σωκράτη Φάμελλο που φαίνεται να έχει πάρει… πατριωτικά το φράγμα της Μεσοχώρας και που θα στην Πύλη όπου θα συναντηθεί με τον Κώστα Μαράβα για το ζήτημα του υδροηλεκτρικού έργου στον Αχελώο αλλά και την αποκατάσταση των κατακλυζομένων κάτι που καίει ουσιαστικά την περιοχή. Επίσης ο κ. Φάμελλος θα συναντηθεί και με τον δήμαρχο Φαρκαδόνας για την κατασκευή του φράγματος Νεοχωρίτη, ενώ δεν αποκλείεται να μιλήσει και σε κομματική εκδήλωση.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα βρεθεί στα Τρίκαλα και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.
Ο Υφυπουργός, θα κόψει την κορδέλα των εγκαινίων για το «Βιομηχανικό- Ιστορικό Μουσείο» στον «Μύλο Ματσόπουλου», 130 χρόνια μετά την ανέγερση του Μύλου.
Μέσα από ένα πακτωλό εκατομμύριων ευρώ, το έργο ολοκληρώθηκε και θα είναι επισκέψιμο και θα είναι ένα από τα «ατού» του Δήμου στον φετινό «Μύλο των Ξωτικών», καθώς ο Μύλος μπορεί να παραγάγει αλεύρι όπως γινόταν και πριν το 1984, πέρα τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα που θα διαθέτει ως Μουσείο της αγροτικής ζωής του τόπου.
Πριν των εγκαινίων, θα τελεστεί και μια ημερίδα με επίκεντρο τον Μύλο.