Τετάρτη 27.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρέλαση υπουργών τον Μάρτιο στο ν. Τρικάλων

12.03.2018

Του Χρήστου Κοντού

Με παρέλαση υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ θα κυλίσει όλος ο μήνας Μάρτιος για τα Τρίκαλα και με την ελπίδα πως κάτι μπορεί να κερδίσουμε ως νομός από αυτό.

Βέβαια στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ αυτό που όλοι προσδοκούν είναι και κομματικά οφέλη κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Ν.Ε. του κόμματος.

Η αρχή των επισκέψεων έγινε την περασμένη εβδομάδα με τον κ. Σπίρτζή που αν και καθυστερημένος κατά μια… μέρα στην έλευσή του, επισκέφτηκε τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές και… έταξε αποκαταστάσεις.

Την Τετάρτη αναμένεται στα Τρίκαλα ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε επισκεφθεί ξανά την πόλη μας τον περασμένο χρόνο, θα παρουσιάσει ένα νέο πρόγραμμα στους τομείς της γεωργίας και της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τον κ. Παππά: «Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής από κοινού με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Υπουργό, Βαγγέλη Αποστόλου, έχουν ήδη σχεδιάσει ένα έργο πρότυπο. Τη δημιουργία μίας τεχνολογικής πλατφόρμας για τη συλλογή δεδομένων, σχετικών με την αγροτική παραγωγή, το έδαφος, την καλλιέργεια, την ατμόσφαιρα, το νερό και την αγροτική εκμετάλλευση, με τη «συνεργασία» επίγειων σταθμών και δορυφόρων και την αξιοποίηση των νέων δικτύων ίντερνετ που φέραμε σε κάθε γωνιά της χώρας. Στόχος του προγράμματος, στο οποίο θα μπορούν να μετάσχουν όλοι οι άνθρωποι της υπαίθρου χωρίς εξαιρέσεις, είναι να καταστεί πιο αποτελεσματικό το έργο του αγρότη, να μειωθεί το κόστος παραγωγής –σε ορισμένες καλλιέργειες, ακόμη και περισσότερο από 30%- και να αυξηθεί η απόδοση της καλλιέργειάς του».

Ο Υπουργός θα έχει επίσης σειρά επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων της πόλης. Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.

Μια μέρα μετά, την Πέμπτη δηλαδή, στα Τρίκαλα θα βρίσκεται ο νέος Υφυπουργός Παιδείας Δημήτριος Μπαξεβανάκης,  ο οποίος θα μιλήσει στο «5ο  Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου με συμμετοχή και παρουσία 40 σχολείων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο».

Εκεί όμως που όπως φαίνεται να ρίχνουν όλη την σπουδαιότητα οι επικεφαλείς του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, είναι η επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στις 19-20 Μαρτίου.

Η έλευση του κυβερνητικού στελέχους ανακοινώθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, με το πρόγραμμά του να περιλαμβάνει συναντήσεις με τους δημάρχους, τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη και άλλους φορείς για τα προβλήματα του Νομού. Επίσης, θα είναι κεντρικός ομιλητής σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που προγραμματίζει η τοπική κομματική οργάνωση για τις θεσμικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις πολιτικές εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την άλλη Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 20.00 με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις και θεσμικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η έλευση Σκουρλέτη αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για την έναρξη των διαδικασιών επιλογής των υποψηφίων στους δήμους του νομού. Βέβαια η διαδικασία αυτή αναμένεται να προκαλέσει εντάσεις, αφού ήδη διατυπώνονται διαφωνίες για τους ποιους θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους, μιας και οι δυνάμεις του δεν φαίνεται να μπορούν να εκλέξουν δικό τους δήμαρχο. Μάλιστα προ λίγων εβδομάδων στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας όπως είναι αυτός των Τρικάλων που αποκτά σαφέστατα πολιτικά χαρακτηριστικά (πόσο μάλλον που ο σημερινός δήμαρχος σήκωσε τη σημαία της Ν.Δ.), το μέλος της Ν.Ε. Χρήστος Μπάτζιος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του, προκαλώντας την αντίδραση αρκετών συντρόφων του.