Τρίτη 19.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με αρκετό κόσμο το… άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ

14.10.2019

Mε επιτυχία για τους διοργανωτές, πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, στην γεμάτη αίθουσα του Φρουρίου Τρικάλων. Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση αυτή ήταν η αφορμή προκειμένου να ανοίξει ο διάλογος για το 3ο Συνέδριο, ώστε να είναι αντάξιο των προσδοκιών του αριστερού και προοδευτικού κόσμου, εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πολιτικά στελέχη αλλά και πλήθος απλών πολιτών.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η πρώην υπουργός-Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο πρώην υπουργός – Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Δημήτρης Βίτσας.

Η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ανεβαίνοντας πρώτη στο βήμα, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον σε μια νέα φάση της πολιτικής προσπάθειας και του πολιτικού αγώνα, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στα πεπραγμένα του κόμματος, όταν βρισκόταν στο τιμόνι της κυβέρνησης της χώρας μας. Στη συνέχεια, η πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολούθησε τον λαϊκισμό και την ισοπεδωτική αντιπολίτευση που εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια η Νέα Δημοκρατία, η οποία τους τρεις τελευταίους μήνες έχει αναδείξει πλήρως την φυσιογνωμία της. Επιπροσθέτως, παρέθεσε βασικά σημεία της προπαγάνδας που δρομολογήθηκε πριν την εκλογική αναμέτρηση από πλευράς της κυβέρνησης, όπως είναι η υποτιθέμενη κομματικοποίηση του κράτους και η μη έξοδος από τα μνημόνια. Ακόμη η κ. Ξενογιαννακοπούλου, επισήμανε και την λογική αντιπερισπασμού και αποπροσανατολισμού από την πλευρά της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως οι πρακτικές της,  μας πηγαίνουν πίσω σε «συνταγές» που συνέβαλαν στην οικονομική κρίση την οποία έχει επέλθει η χώρα μας. Τέλος, η πρώην υπουργός επεσήμανε ότι οι κοινές αρχές είναι η πυξίδα για τον αγώνα, δίνοντας ισχυρό κάλεσμα από την πόλη των Τρικάλων για την συνδιαμόρφωση του συνεδρίου.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Δημήτρης Βίτσας αφού πρωτίστως δήλωσε την απόλυτη συμφωνία του με τα λεγόμενα της κ. Ξενογιαννακοπούλου, εξαπέλυσε και ο ίδιος βολές κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Βίτσας στάθηκε στα θετικά για την χώρα αποτελέσματα που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, οι συλλογικές συμβάσεις και η Συμφωνία των Πρεσπών, που άλλαξε το πολιτικοοικονομικό τοπίο στα Βαλκάνια. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό νόμο, που όπως όλα δείχνουν όταν «φαγωθούν τα έτοιμα, θα γυρίσουμε πάλι πίσω», τονίζοντας έπειτα την μεγάλη διαφορά της αντιπολίτευσης, η οποία έγκειται στο ότι ο αγώνας πρέπει να γίνει στο πεδίο των επιχειρημάτων και όχι στην εκτεταμένη προπαγάνδα. Επιπροσθέτως, ο πρώην υπουργός έθεσε επί τάπητος το ζήτημα της άρνησης της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος και ειδικά όσον αφορά το ζήτημα των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθούν τα μαζικά κινήματα που αντιστέκονται, «πρέπει να είμαστε εκεί, μπροστά!» Κλείνοντας ο κ. Βίτσας κατέληξε ότι η κοινή μήτρα είναι αυτή που θα μας πάει σε νέο επίπεδο.

Ιωάννα Ζωγράφου