Τετάρτη 06.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή την έδρα ποιος θα την πάρει;

16.02.2022

Μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας ακόμη και το περασμένο Σάββατο να ήταν κάθετος περί εκλογών στο τέλος της τετραετίας, όμως η εντύπωση στο πολιτικό σκηνικό είναι πως αρχές καλοκαιριού ή φθινοπώρου η χώρα θα προσφύγει στις κάλπες.

Αυτό είναι ακόμη πιο έντονο στο κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης, αφού βλέπουν την κυβέρνηση να ολισθαίνει σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, έχοντας μάλιστα ως απροσδόκητο σύμμαχο την ακρίβεια, μετά την τεράστια άνοδο στην ενέργεια.

Μπροστά σε αυτή τη λογική, η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου όρισε τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του 3ου Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Τaekwondo στο Φάληρο, ενώ οι εγγραφές νέων μελών στο κόμμα θα συνεχιστούν έως τις 14 Μαρτίου.

Τα μέλη θα μπορούν να πάρουν μέρος στις συνεδριακές διαδικασίες, αλλά και στην εκλογή προέδρου του κόμματος, ύστερα από την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για αλλαγές στο καταστατικό.

Έτσι, η ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα διεξαχθεί μετά το Πάσχα, δηλαδή στις αρχές Μαΐου.

Τα ψηφοδέλτια

Ολη αυτή η κομματική εγρήγορση ήταν πολύ λογικό να βάλει φωτιά και στους ενδιαφερόμενους υποψηφίους για τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Τρικάλων, πόσο μάλλον δε, που ο Σάκης Παπαδόπουλος είναι ξεκάθαρο πως πλέον δεν θα κατέλθει εκ νέου.

Ετσι πέραν της Παναγιώτας Δριτσέλη και του Χρήστου Σιμορέλη, όλα τα άλλα είναι ανοιχτά. Ο Σάκης Ξάφος που ήταν στο ψηφοδέλτιο του 2019 δεν κατεβαίνει και παραχωρεί… τη θέση του στον πασοκογενή κουμπάρο του Γιάννη Χάιδου, που όμως οι πληροφορίες θέλουν να συναντά αντιδράσεις στην Πλατεία Ελευθερίας. Από την πλευρά της Φαρκαδόνας πιθανή θεωρείται και αυτή τη φορά η υποψηφιότητα του Δημήτρη Στάμου, παρότι πλέον θα πρέπει να αλιεύσει ψήφους μόνον από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ μιας και η συσπείρωση και άνοδος του ΠΑΣΟΚ, βάζει ένα φρένο στους πασοκογενείς. Στην πλευρά της Καλαμπάκας και ως δεύτερη γυναίκα, βέβαιο θεωρείται για πολλούς το όνομα της Πέρυς Χαρτοπούλου, η οποία εξάλλου δίνει μάχες στην κοινωνία του δήμου Μετεώρων απ΄όλα τα μετερίζια.

Από εκεί και μετά τα ονόματα τα οποία παίζουν ανοιχτά είναι αυτό του Γιώργου Τσάκαλου, επίσης προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα υποψήφιου στο παρελθόν και του νεαρού Λευτέρη Τσικρικά.

Όλα αυτά… επισήμως. Γιατί ανεπισήμως πολλά λέγονται για νέα γυναίκα η οποία ουσιαστικά θα αποτελέσει πρόσχωμα  στην Παναγιώτα Δριτσέλη, αλλά και το όνομα γιατρού του νοσοκομείου… με μεγάλη εκλογιμότητα, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι γυναίκες να είναι τρεις… γεγονός που κάνει κάποιους να μιλάνε για μεθόδευση του ψηφοδελτίου υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων…

Η έδρα

Το βέβαιο είναι πως αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ υστερεί αντιπολιτευτικά στο νομό Τρικάλων (και όχι μόνο), έχοντας απέναντί του μια Νέα Δημοκρατία, που παρά τα προβλήματά της παραμένει ισχυρότατη και μάλιστα με υπουργό ένα από τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.