Τετάρτη 16.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Με προχειρότητα το άνοιγμα των σχολείων!!!

03.09.2020 /

Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ν.Τρικάλων επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, αποτελούμενη από τους πρώην Βουλευτές, Δριτσέλη Παναγιώτα και Σιμορέλη Χρήστο καθώς και τα στελέχη του κόμματος Μπουλογεώργο Θανάση και Σιώχο Ορέστη.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το Διευθυντή Χρήστο Τρικάλη συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ενώ εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για τον τρόπο που η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας χειρίζεται ένα μείζον ζήτημα για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Μετά τη δημοσιοποίηση του πρόχειρου κυβερνητικού σχεδίου για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο δημιουργεί μόνον αβεβαιότητα και προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία, οι παλινωδίες της κ. Κεραμέως και της κυβέρνησης της Ν.Δ φανερώνουν τους έξι μήνες απρονοησίας και έλλειψης προετοιμασίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ασφαλής έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Με τη λογική “βλέποντας και κάνοντας” να αποτελεί τη μόνη πρακτική και στον τομέα της Παιδείας για την Κυβέρνηση της Ν.Δ, αποφάσεις της τελευταίας στιγμής λαμβάνονται για τη στελέχωση των σχολείων, τη σχολική καθαριότητα, τα κυλικεία, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, την λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, και γενικότερα την εξασφάλιση της εύρυθμης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ακόμη η  κ. Κεραμέως κωφεύει επιδεικτικά στις απόλυτα σωστές προτάσεις του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για ΄΄σπάσιμο΄΄ των τμημάτων και επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών, ένα μέτρο που υιοθέτησαν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε σίγουροι ότι οι εκπαιδευτικοί θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που απαιτούν οι υγειονομικές συνθήκες.  Απαιτούμε από την κυβέρνηση της  Ν.Δ να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών  και να μην καταφεύγει σε απίστευτες προχειρότητες  και επικοινωνιακούς ΄΄σαλτιμπαγκισμούς΄΄ αλλοίωσης της πραγματικότητας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ