Σάββατο 19.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νέα Ν.Ε. στον ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

20.02.2017

Η πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα απέναντι στις προκλήσεις που διαμορφώνονται, τόσο σε εσωτερικό, όσο και σε εξωτερικό επίπεδο, βρέθηκαν χθες το πρωί στο επίκεντρο της συνδιάσκεψης της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο “ΝΤΙΝΑ” με τα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να εκλέγουν, παράλληλα και τα νέα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων, μετά το τέλος της διεξοδικής συζήτησης που έγινε για την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, έως τώρα και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συνεχίσει, ώστε η Αριστερά να δώσει τη μάχη για τα κοινωνικά στρώματα που εκπροσωπεί.

Το παρόν έδωσαν οι Τρικαλινοί βουλευτές κ. Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης, καθώς  και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας κ. Πέτρος Καλκανδής, καθώς επίσης μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισε ο απερχόμενος γραμματέας της τοπικής Ν.Ε. κ. Σταύρος Νταούλας έπειτα από έναν μήνα γόνιμου διαλόγου στις τοπικές οργανώσεις, καταλήξαμε ότι η Κυβέρνηση παρά τις δυσκολίες και το ασφυκτικό πλαίσιο, πρέπει να προχωρήσει σε βαθύτερες αλλαγές με βάση την συμφωνία που υπέγραψε.

“Να αναλάβει πρωτοβουλίες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανάπτυξή της, να λάβει μέτρα και πρωτοβουλίες για τη στήριξη της κοινωνίας και να πάρει πρωτοβουλίες για τις βαθιές αλλαγές που χρειάζεται προς τη δημοκρατική αλλαγή των κανόνων του κράτους” ανέφερε ο κ. Νταούλας και πρόσθεσε ότι “αυτό που απορρέει από την όλη διαδικασία είναι η κομματική οργάνωση να είναι μέσα στην κοινωνία, δίνοντας το παρόν στα μικρά και μεγάλα προβλήματα, μαζί με την κοινωνία να επεξεργάζεται λύσεις για την επίλυσή τους”.

Από την πλευρά του, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας κ. Πέτρος Καλκανδής έκανε αναφορά στα όσα διαδραματίζονται σε παγκόσμιο πολιτικό επίπεδο και την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι “θα πρέπει τώρα να κινηθεί η ατζέντα πιο αριστερά. Είναι η ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις και είναι σήμερα η ώρα να πούμε ότι η Αριστερά πρέπει να δώσει τη μάχη για τα κοινωνικά στρώματα που εκπροσωπεί.

Όπως είπε “ το κόμμα έχε θέσει για το επόμενο διάστημα δύο κομβικούς στόχους. Η πρώτη αφορά στην οργανωτική ανασυγκρότηση με ένα κόμμα ανοικτό προς την κοινωνία, ανοικτό στους θεσμούς, στα συλλογικά όργανα και δεύτερον να οδηγήσει τη χώρα στην παραγωγική ανασυγκρότηση, μέσω των Περιφερειακών Συμβουλίων, ώστε να εκπονηθεί ο χάρτης που θα αποτελέσει εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου”.

“Να δομήσει ένα σχέδιο και ένα όραμα, ώστε να αλλάξει αυτός ο τόπος” πρόσθεσε, καταλήγοντας.

Η σύσκεψη συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων.

Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή

Τα 23 νέα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής:
ΓΚΑΓΚΑΣΤΑΘΗΣ ΜΑΚΗΣ
ΚΟΜΠΟΛΙΑ ΑΓΓΕΛΑ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΟΥΡΓΕΛΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΜΠΑΤΖΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΠΟΥΛΟΓΕΩΡΓΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΜΠΟΥΛΟΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΠΟΥΡΑ ΣΟΥΛΑ
ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΠΑΓΔΑΤΟΓΛΟΥ ΚΙΚΗ
ΠΑΛΑΣΚΑΣ ΑΡΗΣ
ΠΑΠΑΖΕΥΚΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ
ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΡΘΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΕΤΑΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΑΛΙΑΧΗ ΛΕΤΑ
ΣΙΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΤΑΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΤΣΙΟΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΧΑΡΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΡΥ
ΧΕΛΙΔΩΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Και για το Περιφερειακό Συμβούλιο:
ΜΟΥΡΓΕΛΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ευαγγελία Κάκια