Κυριακή 29.11.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Και ο Νίκος Παππάς για τον ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα

02.05.2017

Με τον αναπληρωτή υπ. Υγείας να επισκέπτεται την ερχόμενη Παρασκευή το νομό, ανοίγει η… αυλαία των επισκέψεων τον Μάιο για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, όμως το πρόσωπο που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των βουλευτών είναι η επίσκεψη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά επίσης μέσα στον Μάιο.

Η επίσκεψη του Ν. Παππά αναμένεται μετά την ψήφιση των νέων μέτρων και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει πως μέσα από αυτή θα μπορέσει να κλείσει τις όποιες αντιδράσεις θα υπάρξουν σε τοπικό επίπεδο, τουλάχιστον μέσα στους κόλπους του ίδιου του κόμματος.

Πάντως η επίσκεψη του Παύλου Πολάκη μπορεί φαινομενικά να εντάσσεται στα πλαίσια της εξόρμησης των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος στην περιφέρεια τόσο για διάχυση των θέσεων της κυβέρνησης όσο και την καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν, όμως δεν λείπουν και αυτοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ που λένε πως η συγκεκριμένη επίσκεψη έχει ως στόχο την ενίσχυση της θέσης του διοικητού του νοσοκομείου, αφού οι διοικητές των νοσοκομείων της χώρας θα έρθουν αντιμέτωποι με πολύ σοβαρά και κρίσιμα ερωτήματα αναφορικά με την διαχείριση του νοσοκομείου τους αλλά και των ασθενών τους, τον Ιούνιο μήνα όπου θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση  από την ημέρα που τοποθετήθηκαν, όπως επιχειρεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Για παράδειγμα, οι διοικητές θα πρέπει να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως: Αριθμός εισαγωγών, αριθμός εξετασθέντων στο ΤΕΠ, κόστος ανά νοσηλευθέντα, φαρμακευτική δαπάνη ανά νοσηλευθέντα δαπάνη υγειονομικού υλικού ανά νοσηλευθέντα καθώς και την πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού του 2016.

Στην πρώτη αυτή αξιολόγηση, καθοριστικός θα είναι ο ρόλος των ΔΥΠΕ, ενώ οι διοικητές θα πρέπει να συζητούν τους στόχους και με τα συνδικαλιστικά όργανα του εργασιακού χώρου, πεδία στα οποία σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν αντιπαραθέσεις.

Η ανακοίνωση

«Διήμερη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει στα Τρίκαλα ο Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης την Παρασκευή και το Σάββατο, 5 και 6 Μαΐου 2017.

Θα επισκεφτεί νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού μας και θα έχει συναντήσεις με τις διευθύνσεις και το προσωπικό των ιδρυμάτων, όπου θα συζητήσει για τα προβλήματα και τις ενέργειες που χρειάζονται για την αντιμετώπισή τους.

Επίσης θα παρουσιάσει και τους βασικούς άξονες του Σχεδίου Νόμου για την πρωτοβάθμια υγεία.

Επιπλέον θα παραστεί και θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την κυβερνητική πολιτική, που θα διοργανώσει η Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ».

X.K.