Τρίτη 27.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Οριστικό το… διαζύγιο με την αριστερά;

16.10.2017

Του Χρήστου Κοντού

Οι μεγαλύτεροι σίγουρα θα θυμούνται την ύπαρξη μπλε και πράσινων καφενείων στην χώρα μας, όταν το «μίσος» Νεοδημοκρατών έναντι Πασόκων και τούμπαλιν ήταν κάτι παραπάνω από καθημερινό φαινόμενο. Τελικά μετά από λίγες δεκαετίες το… μίσος έγινε αγάπη και οι ορκισμένοι πολιτικοί εχθροί καθίσανε μαζί στην καρέκλα την εξουσίας για να σώσουν τη χώρα από τους… εαυτούς τους που την καταστρέψανε. Τι γίνεται όμως τα πράγματα ξεκινούν ανάποδα.. με πάθος και έρωτα και καταλήγουν σε έχθρα που φαίνεται να ξεπερνά τόσο σε λεκτικό όσο και σε επίπεδο… τις βεντέτες;

Ο λόγος για την μεγάλη κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ, αλλά και ΚΚΕ, που όσο ο καιρός περνάει και πλησιάζουμε προς τις εκλογές αυτή γίνεται όλο και πιο σκληρή.

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τον ρόλο του στον χώρο της αριστεράς και που τώρα αναζητεί στη πλευρά του κέντρου θέλοντας να έχει το λεγόμενο σοσιαλδημοκρατικό χαρακτήρα; Μάλλον το δεύτερο, αφού όλο και λιγότερο ενδιαφέρεται για την αριστερή πολική που μόλις δυο χρόνια πριν διακήρυττε.

Αυτό φαίνεται πλέον στις διαμάχες και σε τοπικό επίπεδο με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθενται … άλλοτε στο ΚΚΕ, άλλοτε στη ΛΑΕ, αλλά και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ πριν λίγο καιρό.

Το μέλος της τοπικής οργάνωσης του Σύριζα κ. Χρήστος Μπάτζιος έριξε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας λάδι στη φωτιά με αφορμή το αναπτυξιακό συνέδριο μιλώντας στη “Λέσχη”:

«Ξέρω ότι το ΚΚΕ κατέβασε κόσμο με λεωφορεία να πάνε στη Λάρισα να διαδηλώσουν, αδιάφορο. Είναι μια οικτρή μειοψηφία πλέον σχετικά με το τι πρεσβεύει σήμερα το σύνολο της κοινωνίας ανεξάρτητα αν είναι δεξιοί ή αριστεροί, μπας και γίνει ο τόπος καλύτερος, και υπάρχει η μόνιμη γκρίνια του ΚΚΕ που λέει μην κάνετε τίποτα γιατί θα ρθεί ο σοσιαλισμός και θα σας τα φτιάξει όλα. Αυτοί προχθές δεν ψήφισαν ούτε το νομοσχέδιο για τους ερμαφρόδιτους ανθρώπους, όπως και τους βουλευτές του Σύριζα που δεν το ψήφισαν ευθέως τους καταδικάζω.

Η Λαϊκή Ενότητα που ήταν επίσης απέξω ήταν απόκομμα του κόμματος της οικτρής μειοψηφίας, η οικτρή μειοψηφία της οικτρής μειοψηφίας. Για ποιους μιλάμε τώρα, για 5 ανθρώπους στους 500 χιλιάδες κόσμο που ζει στη Θεσσαλία; Αυτοί που διαδήλωσαν είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, ότι όλη η κοινωνία ενδιαφέρεται για το μέλλον και αυτοί οι άνθρωποι είναι ακόμα στην παρεκκλησιαστική τους σέχτα».

Η απάντηση ήρθε από τη ΛΑΕ το ίδιο σκληρή και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο: «Φαίνεται ότι ο αναπληρωτής συντονιστής της ΝΕ και «γενικός κουμανταδόρος» του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, Χρήστος Μπάτζιος, ζήλεψε τη «δόξα» του Σταύρου Νταούλα  και μάλλον τον ξεπέρασε σε ύβρεις ενάντια σε αυτούς που αντιστέκονται και αγωνίζονται κόντρα στις πολιτικές της εθελόδουλης και μνημονιακής κυβέρνησής τους .

Αυτοί, που μπήκαν στο ξενοδοχείο της Λάρισας , όπου θα μιλούσε ο τριτομνημονιακός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με συνοδεία αστυνομικής δύναμης, επιδεικνύοντας τυπωμένες προσκλήσεις, ως μέλη μιας συνεπούς και ματαιόδοξης νομεγκλατούρας». Στην απάντηση επίσης γίνεται λόγος για «στελέχη του μεταλλαγμένου  και συνθηκολογημένου ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων και ειδικά αυτά που λειτουργούν ως εντολοδόχοι και επ` αμοιβή «υπάλληλοι» του κυβερνητισμού, έχουν απωλέσει τη ψυχραιμία τους, εξαιτίας της πολιτικής κατάντιας και της ιδεολογικής ξεφτίλας» και καταλήγουν: «Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που κρατάνε ψηλά τα ζητήματα της ανιδιοτέλειας και του ηθικού πλεονεκτήματος της πραγματικής και ανυπότακτης Αριστεράς, με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει από τις 15/8/2015 πάρει διαζύγιο. Και θα κρατάμε για πάντα , ακόμα και όταν σε λίγο καιρό η κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει ανατραπεί και οι «υπάλληλοί» της θα ψάχνουν λαγούμι να κρυφθούν».

Κόντρα ΚΚΕ – Σάκη

Η συνέχεια δόθηκε με την δήλωση του Σάκη Παπαδόπουλου πως το γνωστό σύνθημα “Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι” δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα. Η αντίδραση του τοπικού ΚΚΕ σκληρή:

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ είναι σε εξέλιξη , ενώ ταυτόχρονα  στην Ελλάδα  διεξάγεται η ανάλογη  προσπάθεια να σερβιρίστεί με μπόλικη επικοινωνιακή γαρνιτούρα. Ανεξάρτητα από τα τόσα επικοινωνιακά που θα κατακλύσουν το τραπέζι των ΜΜΕ αυτές τις μέρες  , το ταξίδι  του πρωθυπουργού   έχει ένα βασικό στόχο: Την αναβάθμιση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκων βάσεων στην Ελλάδα και τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή.

Τα όποια «ανταλλάγματα» διεκδικεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σ’ αυτό το άθλιο κι επικίνδυνο παζάρι,  δεν αφορούν τον ελληνικό λαό, αλλά τις επενδύσεις και τα κέρδη επιχειρηματικών κολοσσών, μέσα κι από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την παράδοση του ενεργειακού πλούτου.

Τη δική του πινελιά στο προπαγανδιστικό περιτύλιγμα  της κυβέρνησης έβαλε και ο συντοπίτης  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Σάκης Παπαδόπουλος , ο οποίος μεταξύ των  αναλύσεων περί  ουμανισμού και διαφωτισμού –που αρέσκεται πολύ να κάνει- δήλωσε ότι το γνωστό σύνθημα “Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι” δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα…Μάλλον, κατά τον κ.Σάκη, το Αμερικάνικο κεφάλαιο , το κράτος του και η  εξωτερική πολιτική του εργάζονται πλέον  για το διαφωτισμό των λαών με τις αξίες του ουμανισμού και του εργασιακού πολιτισμού ….

Άξιος ο μισθός σου Σάκη Παπαδόπουλε!

Εσύ και η κυβέρνησή σου μπορείτε να συγκαταλέγεστε στους πλέον νομιμόφρονες προς τις ΗΠΑ και  το ΝΑΤΟ».