Δευτέρα 03.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Τα πάνω – κάτω με αλλαγές συσχετισμών…

12.04.2022

Τα πάνω κάτω έρχονται στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων αλλά και για το ποιος θα πιάσει πρώτος στασίδι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές αφού όπως δείχνουν μέχρι σήμερα (με βάση τις δημοσκοπήσεις) θα εκλέξει μόλις έναν βουλευτή.

Η παλιά φρουρά που απαρτίζεται από τον πρώην βουλευτή Χρήστο Σιμορέλη την πρώην βουλευτίνα Παναγιώτα Δριτσέλη, και υποστηρικτές τους κάποια από τα πρωτοκλασάτα μέλη της Νομαρχιακή Επιτροπή με προεξάρχοντες τον γραμματέα Σταύρο Νταούλα και τον Χρήστο Μπάτζιο, φαίνεται πλέον πως περνούν σε δεύτερη μοίρα, μιας και ο Δημήτρης Παρθένης και όσοι τον στηρίζουν αρχίζουν πλέον να επικρατούν.

Το πρώτο δείγμα ήταν οι περασμένες νομαρχιακές εκλογές όπου εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους ο Σάκης Ξάφος που ξεκάθαρα στηριζόταν από τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Παρθένη.

Αμέσως σήμανε συναγερμός σε αυτούς που χρόνια ολόκληρα τώρα έχουν επιβληθεί στη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα, με αποτέλεσμα να… ανατραπεί παρά την πρωτιά Ξάφου, το αρχικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Το δεύτερο δείγμα ήταν οι πρόσφατες εκλογές για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο, όπου η συμμετοχή χαρακτηρίζεται από κάποια στελέχη απογοητευτική, αφού δεν έφτασε τoν αριθμό των 500 μελών σε ολόκληρο το νομό, για ένα κόμμα που ελπίζει στην κυβέρνηση,  στις οποίες πρώτος βγήκε ο Δ. Παρθένης.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Δημήτρη Παρθένη που συνεχώς ισχυροποιείται, να στηρίζει στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές τον Γιάννη Χάιδο (που πήγε επίσης αρκετά ψηλά σε ψήφους) και κουμπάρο του Ξάφου, σε αντάλλαγμα την υποψηφιότητα του ως δήμαρχος, υποψηφιότητα που φέρεται να βρίσκει πολλούς υποστηρικτές μέσα στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναδεικνύοντας και εδώ την εσωκομματική κόντρα… αφού όλοι τους μαζί είχαν σπεύσει στο «Φρούριο» για στήριξη του Κρεμμύδα.

Η παλιά φρουρά όμως έχει να αντιμετωπίσει και ένα άλλο μέτωπο που εσχάτως άνοιξε στην Καλαμπάκα από την στήριξη της Δριτσέλη στον δήμαρχο Θοδωρή Αλέκο κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις επιθυμίες του εκεί ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως της Πέρυς Χαριτοπούλου η οποία επίσης θα είναι υποψήφια βουλευτής, κόντρα στην επίσης Καλαμπακιωτισσα Παναγιώτα Δριτσέλη.

Μάχη γίνεται όμως και για το θέμα της υποψηφιότητας των ανδρών. Πέραν του Χρήστου Σιμορέλη ο οποίος είναι σίγουρος, είναι κενές τουλάχιστον άλλες δύο θέσεις στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεχθούμε πως τη μία από αυτές την καλύπτει ο Γιαννάκης Χάιδος, μένει τουλάχιστον μία θέση την οποία διεκδικούν ο Λευτέρης Τσικρικάς ο οποίος είναι και προστατευόμενος της Παναγιώτας Δριτσέλη και ο Γιώργος Τσιάκαλος, σαφέστατα μία υποψηφιότητα με μεγάλη βαρύτητα, η οποία όμως χαλάει τη σούπα και στην πρώην βουλευτίνα αλλά και στον Γιάννη Χαιδο, επίσης προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ με το οποίο εξελέγει περιφερειακός σύμβουλος και για το οποίο είναι κόκκινο πανί.

Επίσης σε πληροφορίες θέλουν να περνά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ η αναλογία 50-50 μεταξύ ανδρών και γυναικών στα ψηφοδέλτια του, κάτι που σημαίνει πώς τα Τρίκαλα μένει ακόμη μία θέση γυναίκας η οποία μάλλον θα είναι η επιχειρηματίας Μαρίνα Κοντοτόλη η οποία και υψηλές προσβάσεις διαθέτει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ίσως και την στήριξη του σημερινού βουλευτού Σάκη Παπαδόπουλου με τον οποίον διατηρεί άριστες σχέσεις.