Δευτέρα 30.01.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ: Φέραμε τα Τρίκαλα στο κέντρο του χάρτη

30.08.2017

Να κλείσει μέτωπα… σα να μην υπήρξαν ποτέ, επιχειρεί με την σημερινή του συνέντευξη στον Ενεργό Πολίτη, το δεξί χέρι του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, Γιώργος Καρανάσιος.

Ο ίδιος τονίζει πως: «Με τον Δήμο Τρικκαίων η συνεργασία μας είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα», ενώ για τις κόντρες που υπήρξαν στην τοπική Ν.Δ. και που ακόμη δεν έχουν κλείσει… δηλώνει: «νομίζω ότι δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα σε τοπικό επίπεδο και ο στόχος όλων μας είναι να περάσουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής που φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κοινωνία».

Αυτό όμως που κάνει αίσθηση είναι η απάντηση στο γεγονός αν ο Χρήστος Μιχαλάκης παραμείνει ή όχι στην αντιπεριφέρεια, όπου με διπλωματικό τρόπο αφήνει κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό: Ο κ. Μιχαλάκης…. «χαίρει της καθολικής αποδοχής του κόσμου, ο οποίος τον στηρίζει και θα τον στηρίζει σε κάθε του πολιτικό βήμα».

Όσον αφορά στα της Περιφέρειας, ο κ. Γιώργος Καρανάσιος αναφέρεται στα μεγάλα οδικά έργα που έγιναν μέχρι σήμερα, τα οποία έχουν φέρει τα Τρίκαλα στο κέντρο του οδικού χάρτη. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΝΤΟ 

Κύριε Καρανάσιο, να ξεκινήσουμε τη συνέντευξή μας από τα δρώμενα της Περιφερειακής Διοίκησης. Δύο χρόνια ακόμη μπροστά σας, πιστεύετε πως αρκούν για την ολοκλήρωση των όσων σχεδιάζετε;

Κύριε Κοντέ σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δίνετε να επικοινωνήσω με τον κόσμο, εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Ο χρόνος να ξέρετε δεν είναι ποτέ αρκετός, καθώς καθημερινά προκύπτουν νέες ανάγκες και νέα δεδομένα. Χάρη στον στρατηγικό σχεδιασμό του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, τα σημαντικά έργα στην περιοχή μας τρέχουν με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, κερδίζουμε συνεχώς χρόνο κι έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να εντάξουμε, παρά τις όποιες δυσκολίες, να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε πολλά νέα έργα. Σας φέρνω ως παράδειγμα ότι μόλις τον Μάιο παραδώσαμε τη νέα, ουσιαστικά, γέφυρα της Διάβας και μέσα σε μερικούς μήνες θα παραδώσουμε και νέα γέφυρα στον Πηνειό, στο ύψος του Διαλεκτού.

Κρατείστε μόνο αυτό. Ο χρόνος για εμάς δεν είναι ποτέ αρκετός. Θέλουμε να κάνουμε συνεχώς νέα έργα στην περιοχή μας και να φέρουμε  την Π.Ε. Τρικάλων στο επίκεντρο του χάρτη.

Ποιο θεωρείτε πως είναι το σημαντικότερο έργο που κατάφερε μέχρι τώρα η Περιφερειακή Διοίκηση Τρικάλων επί των ημερών του Χρήστου Μιχαλάκη; 

Δεν θα σταθώ στα πολλά, εκατοντάδες, έργα που έχουν γίνει σε όλη τη περιφέρεια Τρικάλων. Θα σταθώ μόνο σε ένα, όπως μου το ζητάτε και αυτό είναι οι διανομαρχιακές συνδέσεις. Ολοκληρώσαμε την ε.ο. Τρικάλων-Λάρισας, έργο πνοής για τον τόπο, καθώς και την Τρικάλων-Καλαμπάκας. Έγινε το πρώτο τμήμα της ε.ο. Τρικάλων-Άρτας και μέχρι το 2019 θα έχουμε παραδώσει και το δεύτερο μέχρι την Πύλη. Παραδώσαμε τέλος νέους δρόμους προς Ιωάννινα και Λάρισα, δρόμοι που διευκολύνουν πολύ τις μετακινήσεις κατοίκων γειτονικών χωριών των δυο Νομών που μέχρι πρότινος ήταν απομονωμένοι. Είναι και πολλά άλλα, αλλά μένω σε αυτά. 

Είναι σίγουρο πως τη μάχη της καθημερινότητας την έχετε κερδίσει, όμως υπάρχουν και εκείνοι που ισχυρίζονται πως δεν κινηθήκατε αναπτυξιακά για το νομό. 

Νομίζω ότι… μπορούμε να επαναλάβουμε την παραπάνω απάντηση!… Η ολοκλήρωση των οδικών δικτύων φέρνει τα Τρίκαλα στο κέντρο του χάρτη, η περιοχή μας καθίσταται κόμβος και αυτό ήδη φέρνει αναπτυξιακά οφέλη, τα οποία χρόνο με το χρόνο θα μεγαλώνουν.

Το «δεξί χέρι» του Μιχάλακη, ο «αντ’ αυτού» για πολλούς, μάλιστα κάποιοι θεωρούν πως υπερβαίνετε τα εσκαμμένα λειτουργώντας στο όνομά του, είναι έτσι; 

Ούτε δεξί χέρι είμαι, ούτε «αντ’ αυτού» του Χρήστου Μιχαλάκη. Ο καθένας έχει την προσωπικότητά του και την οντότητά του. Εγώ είχα την τιμή να τοποθετηθώ από τον αντιπεριφερειάρχη στην επιτελική θέση του γραφείου του και καλούμαι να εκτελέσω τις αποφάσεις του ιδίου και του περιφερειάρχη. Το καλό είναι ότι εμείς συζητούμε, κάνουμε διάλογο και πάντα μέσα από στενή και ειλικρινή συνεργασία, αναζητούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για κάθε θέμα.

Τι έχετε να μοιράσετε με τον δήμο και υποβόσκει ακόμη αυτή η κόντρα; Φαίνεται πως ο άνθρωπος ο Κώστας Ψύχος δεν κατάφερε να ρίξει γέφυρες

Με τον Δήμο Τρικκαίων η συνεργασία μας είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα. Δεν υποβόσκει καμία κόντρα και ίσα-ίσα σε καθημερινή βάση συνεργαζόμαστε για σειρά ζητημάτων και νομίζω ότι τα αποτελέσματα είναι ορατά. Όσο για προσωπικές και φιλικές σχέσεις, νομίζω είναι καλύτερα να μη μιλάμε δημοσίως, αλλά να τις κρατάμε για εμάς και τις «δικές μας» στιγμές.

Πάμε λίγο στα της Νέας Δημοκρατίας όπου εμπλέκεστε και κάποιοι σας θεωρούν και «μάγειρα» των εξελίξεων σε αυτή. Έχουν ηρεμίσει τα πνεύματα σε τοπικό επίπεδο;

Είναι η δεύτερη φορά που μου αποδίδετε τίτλο, και πάλι δεν μπορώ ούτε να το κατανοήσω, ούτε φυσικά να το δεχθώ. Η Ν.Δ. είναι ένας ζωντανός οργανισμός, καθημερινά τα στελέχη της ζυμώνονται με τον κόσμο και οφείλουν να μεταφέρουν αγωνίες και προβληματισμούς στα υψηλότερα κλιμάκια. Αυτό λέγεται «ζύμωση με την κοινωνία» και προφανώς όχι… «μαγείρεμα» ή όπως αλλιώς μπορεί να θέλει κάποιος να το πει. Όσο για τα περί ηρεμίας, νομίζω ότι δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα σε τοπικό επίπεδο και ο στόχος όλων μας είναι να περάσουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής που φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κοινωνία. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο σαν χώρα και σαν πολίτες.

Πολλοί οι υποψήφιοι, που θα τους χωρέσετε σε ένα ψηφοδέλτιο;

Θεωρώ πως είναι εξαιρετικά καλό ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν ενδιαφέρον για την πολιτική και επιθυμούν να ασχοληθούν ακόμη πιο ζωηρά. Τα του ψηφοδελτίου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη και είμαι σίγουρος πως θα κάνει την καλύτερη επιλογή, δίνοντας στο ψηφοδέλτιο τον Τρικάλων προοπτική σαρωτικής επικράτησης.

Η πρότασή σας προς τον Χρήστο Μιχαλάκη ποια είναι; Να ασχοληθεί ή όχι με την κεντρική πολιτική σκηνή;

Ο Χρήστος Μιχαλάκης είναι μια προσωπικότητα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σημαντική πορεία και στα του κόμματος. Είναι άνθρωπος που αγαπάει αυτό που κάνει και δίνεται ολοκληρωτικά. Γι’ αυτό και χαίρει της καθολικής αποδοχής του κόσμου, ο οποίος τον στηρίζει και θα τον στηρίζει σε κάθε του πολιτικό βήμα.

Εσάς θα σας δούμε να εμπλέκεστε άμεσα με τα κοινά;

Όλοι εμπλεκόμαστε με τα κοινά, κι εσείς από το μετερίζι σας κι εγώ από το δικό μου και όσοι καθημερινά εκτιθέμεθα με τον κόσμο. Το ζητούμενο είναι να δίνουμε το 100% των δυνάμεών μας, να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε την περίοδο που μας δίνεται η δυνατότητα αυτή και να αναζητούμε συνεχώς το καλύτερο. Όλα τα άλλα έρχονται…

 

[fbcomments]